TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Friday, June 19, 2009

Useless Life

Dalam hidup aku yang serba bermasalah ini, tak pulak aku sangka musibah datang bertubi2.... hampir saja ku mengalah... is this the path that i choose to live with...? I dont know... last night, i was crying (i'm not ashamed to tell you guys)... the burden is become too heavy for me... insan sekecil ini nak merangkak pun payah, inikan pulak nak berlari.... i feel so useless right now... tadi jawab final examination dalam keadaan yang stress.... i don't know what it would be... God please help me... i'm drowning....

3 KriTik:

RobinHood said...

Sabar. . .
Dalam Hidup Memang Penuh Dengan Dugaan Dan Cabaran. . Yang Penting Kita Usaha Dan Berdoa. . .

Ridzuan Masri said...

Masalah menceriakan kehidupan.. Hidup tanpa masalah, bagaikan hidup tanpa matahari... Walaupun matahari membahang, membakar, memanas, meresah...tapi matahari sumber kehidupan...

Tanpa masalah, manusia tiada kehidupan...

Masalah hanyalah pelengkap kepada kehidupan..

Seperti mendirikan solat, ia adalah satu masalah kepada mereka yang tak pernah bersolat, tapi menjadi manisan kepada mereka yang beriman... Begitu juga kehidupan, mereka yang cekal kehidupan, kuat iman, akan merasai masalah sebagai satu nikmat kerana ianya ujian kepada kesabaran dan kecekalan... Tetapi menjadi racun kepada mereka yang lemah iman dan pegangan dan juga pedoman...

Masalah ialah tonggak kehidupan manusia... Tanpa masalah, kehidupan tidak wujud.. warna menjadi suram... cahaya menjadi kelam... keceriaan menjadi muram..

Masalah diibaratkan macam kuah roti canai...Kalau makan roti canai tanpa kuah, tak la rasa kick.. tawar jer rasa.... Begitu juga kehidupan...

ok... fikir-fikirkan...dan selamat ber EXAM....

Pemenung Langit dan Bumi said...

Mr RobinHood >>> 'sabar' lah yg membuat aku trus berjuang... namun tak pasti sampai tahap mana aku mampu bertahan... only God knows...

Mr Ridzuan... thanks for the thought, really appreciate it... i want to stand firm, but for now banyak sangat masalah... i try to act normal in front of people, but in my room i'm helpless... i wanna be strong in eyes of my precious love (family n frens), still i'm weak in the inside.... but i'll try my best to face the 'world'...

ViSiT ViA Da LiNe