TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Thursday, November 15, 2012

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum............

Di sini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat taun baru untuk semua yang meraikan Awal Muharam...

Thursday, November 8, 2012

Kakak Sayang Adik

Assalamualaikum....

Entri pertama bulan ni. Terdetik pulak aku nak menaip pasal benda ni. (sebenarnya aku nak story benda lain, tapi abaikan dulu lah). Story ni berlaku bulan lepas kalau tak silap aku. Melibatkan ahli keluarga aku jugak.

Anak bongsu Ngah Udin dimasukkan ke wad, sebab pengsan. Aku tak boleh nak story detail apa sakit budak tu, sebab after one illness satu lagi yang menyerang. Dengan muntah darahnya, demam panasnya, sawan lagi. Memang pelik. Ngah Udin memang stay kat hospital jaga Ara@Ada. Seminggu kalau tak silap aku, Maknya pulak datang sebelah siang je. Abang yang aku sorang lagi; Alang Jai jadi driver ulang alik hantar & ambil Kakak ipar aku tu.

Ini bukan main story yang aku nak highlight. Aku just nak bagitau pasal sepanjang Ara kat hospital, sepanjang tu la dia tak jumpa kakak2 nya. What would you expect from these little kids. Yang sulung baru darjah 6. Agak2lah kan apa yang depa si kecik ni rasa bila adik depa masuk hospital? Can you ever read their minds?

Kakak aku; Ateh turun ke Kuching tolong apa2 yang patut. Anak sulung Abg Ngah nak khatam Quran, takda sapa yang bantu uruskan. So, kakak aku lah yang tolong buatkan baju untuk dia. Tolong tengok2kan budak2 kat umah selama seminggu. Dari dia la aku tahu story di sebalik story (apa ntah aku cakap ni).

Yang buat aku paling terharu, bila Ateh snap gambar. Gambar Ara kat hospital, gambar kakak2nya melawat Ara untuk pertama kalinya, gambar Ara baru keluar hospital dan paling menyentuh hati gambar ni:

|
|
|
|
V

Time Ara masih kat Hospital

Time kakak2nya datang melawat, yang sulung baru sudah Khatam Quran

Time keluar wad

**Dugaan Allah turunkan dalam pelbagai bentuk, haruslah kita bersedia menempuhinya.


ViSiT ViA Da LiNe