TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Monday, April 27, 2009

Aku Super Dia Market....

Tangan terasa gatal sangat nak menulis.... tapi idea tak ada pulak... nak cerita pasal apa ek?...

.....pasal budak rumah aku yang tak bangun2 lagi (laptop 24 hours on)....
......pasal permandagan metro dari bilik aku (cam panas jer aku tengok)....
....pasal seorang teman yang baru lepas accident semalam (kaki dia kena simen, isk isk isk)....
......pasal contest abang joe (err takde idea lagi lah nk mencoret2)....
.......pasal aku dating semalam (err tak payahlah... rahsia keluarga huhuhu)....
ker aku nak cari pasal???! kuikuikui........


Aku cerita pasal supermarket je lah.... wakakaka cam tak best jer.... lantaklah... aku ni ada satu perangai yang jarang orang buat (adalah jugak...).... window shopping!!! kakakaka padahal ramai yang buat pun.... huhuhu tapi biasa window shopping [WS] ni orang buat bila tengok barang2 cam baju, kasut, beg dan macam2 lagi.... tapi aku? WS kat dalam bahagian makanan... hahahahha bukan tak minat tengok baju apa semua, aku tak suka di approach oleh promoter.... lagipun aku malas nak dengar (boleh save air liur promoter tu jugak)... i'm not intented to be your potential customer due to demographic factors (hehehehe betul tak encik... hehee).... orang selalu pergi survey harga clothing, especially yang branded... dan bagi aku, branded tak branded yang penting CUN.... bundle tak bundle, janji basuh wakakakaka....

Back to my topik.... kebiasaannya kalau kampung halamanku yang damai sentosa (aiyoh tertaip panjang2 pulak)... aku prefer GIANT (dah tu jer yang ada kot...) hahahaha... tp ada satu tempat yang aku selalu pergi, Kin Orient Plaza (pasar raya Sin Kwong) kira murah gak lah barang kat situ.... then kalau kat sini (Kuala Lumpur lah tu)... selalunya kat pavillion, klcc, times square.. TIPU ajer... tak ada makna nyer aku nak jalan jauh2.... lepak kat Jusco Wangsa Maju sudah.... Alpha Angle katanya.... so apa yang aku buat.....

Dalam Alpha Angle ni kan banyak store2 lain, biasa aku WS kejap jer kat store2 ni.... paling lama aku kat bahagian makanan ler....

.....aku dok perati jenis2 buah (kalau terasa nak makan buah barulah aku beli).... .....tengok sayur-mayur (eh betol ker kata ganda aku ni?? huhuhu).... ....tengok air2 berkabonat (yang jarang aku minum)..... .......tengok ayam2, ikan2, daging2 (bila aku terasa rajin nak masak baru aku beli)..... ........tengok mi segera kuikuikui (tak boleh makan selalu, tak elok untuk kesihatan).... ..........tengok sosej dan telur wakakaka (oit2!! hahaha baru beli 2 hari lepas).... .........tengok cakes and chocolates (yummy!!! hari2 rasa nak makan).... .........tengok sushi (hehehe as, aku makan sushi taknak ajak ko).... ...........tengok 'tit bit' (ala yang bahagian kekacang, asam, gula2 tuh)....

Last2 aku jalan ala2 catwalk depan cashier tak beli apa2 pun.... saja jer nak cuci dan kenyangkan mata aku..... kata Estranged itu kamu, tapi kata Sheila on 7 itu aku, jadi aku pilih sheila je lah wakakaka

*pix by illinois & wikimedia

Friday, April 24, 2009

Attention to all MALAYSIAN!!!

http://www.myspace.com/pasukanantimalingsia

to all Malaysian out there!!!!
what is this?? some sort of propaganda?? nak buat konfrontasi again?? hello?? anybody noticed about this yet?? Government??? seriously, this matter should be taken as heavy issue.... please do arise!!!!!

Some of the contents

Bermati-matian mereka mengutuk Malaysia.... so what we do, 'bersabar' je lah... is that so?? mereka tidak berkias, but the gists are straight to point okay!!!

My Public Administ....

Tadi aku buka akaun facebook aku... and then, i found that my friend; edlina has post a picture... DPA's picture... sungguh lah membawa aku ke zaman dahulu kala (bukan zaman hang tuah ye tuan2 dan puan2, thats too far behind)... i really enjoy my memories with them... if i'm not mistaken, our batch consists of 96 muda mudi... hehee kita orang antara the best batches ever live in UiTMCS (bukan kami kata, tapi lecturers yang bagitau)... reasons nyer, aktif dalam activities persatuan, participation dalam kelas, and top scorer bila exam... orang kata lah.... konsep kami senang jer... kalau majoriti kata join, so we all support that event... dalam kelas pulak, kami saling bantu membantu, bila time buat assignment dengan time buat presentation... masing ada cara tersendiri....

gambar ni diambil sesudah kami penat bersukan (karnival sukan MASPENA)...tema kami 'red colour'... well ada gak yang tak pakai baju kaler merah, sebab ada yang berentap time pagi.... so in the picture above; 3 orang non-DPA, yang lain semua budak DPA... Grup Bola jaring, Futsal, Bola Tampar dan Badminton... guess what? kami johan keseluruhan pertandingan... Yeay!!!!

dan inilah barisan2 yang menguatkan DPA intake '04-'09

Hariz, Hanan, Azwin, Dzul, Helmi, Izzat, Anuar, K.Faizal, Faizal, Fizeral, Azmir, Faiq, Azizan, Azuwan, Asmu'i, Shahlan, Afif, Azmi, Ashraf, Afiq, Iskandar, Azzam, Shukri, Iman, Hafiz, Ahmad, Fairol, Asward, Zaidi, Walter, Michael, Adi, Arif, Dion, Paiman, Ezad, Daus....

Norima, Azila, Faradila, Jannah, Faridah, Syidah, Siah, Senorita, Salwa, Salina, Norehan, Azlina, Doris, Renee, Mazura, Regina, Azizah, Najihah, Nasirah, Nazirah, Edlina, Zana, Ija, Flo, Sarehan, Faezah, Shamsiah, Irwana, Sarah, Eva....

Sorry guys... cannot remember all of your names at the moment.....

*p/s: picture will be updated soon.....

Friday, April 17, 2009

My Big2 Family [1]

I think its time for me to publish about my family.... (ni pun sebab kawan aku yang suggest) thank you ED!!!! hehhehe.... so from the pictures below you can now see the differences in our faces.... some may look alike but some may not..... but we still share the the same father and mother eh.... huhuhuhu try to arrange us in proper order (who's the elder, and who's the youngest)


Let's start with family picture, taken in the year of 2008.... still fresh eh.... huhuu a bit messy huhhuuhu but never mind because we are not too 'schematic mannequin' hehehehe

Next is my father, was born in 29 March 1942.... used to worked under military services.... he told us about how he involved in the tragedy '13rd May 1963'.... and also the force to captured Chin Peng... although he was not as important person as other 'soldier' (tak tertulis pun dalam buku sejarah nama bapak aku ni), still i'm proud of him.... owh.. forgot to mention his name; Kassim Bin Mohamad.... the youngest son in his family (2 org beradik jer pun).... once worked with Pos Malaysia as Guard....(maklumlah bekas askar....) He can speak various languages, but enough not to show in front of us.... my father rarely share his story to us, i don't know why.... (jangan2 bapak aku ni ada super power kot, macam xmen tu kuikuikui) now, he is retired already (duk kat umah nonton tv jer.... sambil makan kuaci uhuuhuu).......

alright, next things is should a story about my sister and brother right??? but before that, can anyone arrange us in the right order by looking at our appearance?? anyone??? the only clue that i can give is, including me we all together are 10... hehhee

....to be continued

Tuesday, April 14, 2009

Location in Town??

Got nothing to write, but thanks to fareast ..... i did scroll down his blog and found out some interesting gist to write..... that is LOCATION... hehehe so what about location? ok... bukan aku nak story tempat menarik such as peranginan, percutian, per'bulan madu'an (hehehehe).... yang aku nak story ni just tempat2 yg aku pernah stay... that's mean tinggal and study.... so here we go.....

lahirnya aku kat hospital Lau King Howe, Sibu, Sarawak....


menetap dan membesar kat kampung Hilir, Sibu, Sarawak....



sekolah tadika kat Annie Dhoby, Sibu, Sarawak....



Sekolah rendah kat SRK Abang Ali (currently SK Abang Ali), Sibu, Sarawak....



sekolah menengah kat SMK Kampung Nangka, Sibu, Sarawak....


amik diploma kat UiTM Sarawak, Kuching, Sarawak.....

and furthering my study in KLMUc, Kuala Lumpur........

kalau time cuti or takder kerja, selalunya aku lepak kat rumah kakak aku kat Family Park Rampangi, Kuching, Sarawak....
or kat rumah abang aku kat Bandar Baru Semariang, Kuching, Sarawak....


before this pernah gak stay kat umah kakak (before dia pindah) kat area Tabuan Jaya, Flat Kastam, Kuching, Sarawak....


dan jugak rumah abang (same, before dia pindah) kat Tabuan Melayu, Kuching, Sarawak....


and now menetap kat Alpha Villa, Wangsa Maju, Kuala Lumpur......


Chop!!! lupe, before this kat PV10 Setapak, Danau Kota, Kuala Lumpur.....


pssssttt sorry, no map for UiTM Sarawak... picture taken from satelit was blurred

next entry about the place yang aku pernah visit.... kira tempat2 best lah.... maybe 1 post 1 destination.... hehehehe

*pix from map google....

Friday, April 10, 2009

Confessions of Sins

Last Monday, my luv ajak aku tengok movie (dia yang belanja aku, aku mana ada duit).... title of the story is confession of a shopalics... best lah citer nie... funny and comedy... tu je lah yang aku nak tulis pasal citer ni... sekian............hehehehe aku nak confess pasal benda lain..... bukan pasal filem ni, but stil about confession....

Dalam hidup aku, terlalu banyak sejarah hitam... untuk ku lupakan, sudah pasti satu kepayahan.... kita manusia sedia maklum, tak sempurna dari semua segi... itulah aku, seorang manusia... kadang terfikir, bagaimana harus aku menapak dalam meneruskan perjalanan ini.... ke kiri ku pijak duri, ke kanan haruman yang meracuni.... semua punya kepedihan, dan pasti aku yang merasainya...

seperti suatu ketika dulu, hambar yang ku terima... kesalahanku yang sememangnya dihukum... tapi aku tak tahu sampai bila.... dan apa aku akan terus menerima??
jika aku patut dibenci, maka itu hak kamu....
tiada daya aku untuk menghalangnya.....
cuma bagi aku sebabnya dan kau perlu tahu aku adalah manusia.....
tindaslah aku, kerna ku tahu sememangnya 'buku dihakimi melalui kulitnya'...
mulut berkata tidak, tapi itulah yang hati sentiasa bicara....
jangan puji aku, kerna ku tahu pengakhirannya pasti keji yang aku terima....

apa yang aku mampu pinta dan lakukan, maafkanlah aku...
seorang insan kerdil yang jahil.....
seorang insan kecil yang penuh dengan dosa.....
seorang insan kenit yang penuh hipokrasi....
jangan pinta aku berubah, kerna hanya kemahuan aku yang bisa....
jangan pinta aku untuk kekal, kerna aku mudah bosan....
terimalah aku seadanya....
atas nama, rupa, personaliti dan pendirian aku....

*pix by rosita, bart_azare & brainedbasedbusiness

Thursday, April 9, 2009

Bila Dia Berkata... Aku Siksa Mendengar

Psssstttttt....
aku ada benda nak di cerita ni..... aku ada jumpa seorang manusia (boleh cop alien jugaklah)..... pada suatu pagi yang sunyi.... aku diserang sakit kepala, tapi bukan migrain.... agak beratlah jugak kepala aku.... nak tido tu memang payah nak mampus.... tapi aku mencuba untuk tido jugak.... baringlah aku di atas katil....... saat aku berusaha sekerasnya melelapkan mata.... sialan telah memberi nasihat kepada seseorang....... kuliah subuh kot???? dia kata;

Sialan: ko sebagai anak sulong, patut jadi contoh untuk adik2 ko....

Cilaka: memang aku nak jadi pun, aku tak pernah ajar adik2 aku jadi burok....

Sialan
: betul, but action speaks louder than word.... mesti adik ko tanya kenapa ko amik drugs?

Cilaka
: aku bukan amik untuk suka2, aku just nak hilangkan tension aku....

Sialan
: please lah, ada banyak cara lagi untuk hilangkan tension... kenapa drugs jugak yang ko pilih....

Cilaka
: aku tahu, tapi......

Sialan
: tahu, tapi yang salah itulah yang ko buat... makan aiskrim pun boleh hilangkan tension ok...

Cilaka
: aku tak boleh tinggalkan drugs tu....

Sialan
: boleh, mindset ko tu yang perlu ditukar.... sampai bila ko nak jadi kotor ni....

Cilaka
: aku tak tahu, sekalipun aku cuba berhenti, mesti aku akan cari jugak nanti....

Sialan
: selagi aku ada, aku takkan bagi ko sentuh benda jijik tu lagi........

Enough of this shit!!!!!!! aku nak tido!!!!!!! bukan nak dengar drama melankolik korang......Sialan! ko pernah tengok cermin tak??? setahu aku, aku ada cermin yang agak BESAR..... kenapa ko tak pernah perasan diri ko tu.... bersih sangat ker engkau tu???!!!!!! nak kata orang main dengan benda jijik konon.... yang ko minum arak tu apa kesssss???!!!!!! lepas tension? bull shit lah lu!!!!!!! nasihat orang bukan main lagi.... tapi ko tu jauh lebih buruk dan busuk!!!!

Bila lah agaknya ko tu hilang dari pandangan mata aku.... kenapa ko tak jadikan diri ko tu baik dulu sebelum mulut ko tu bicara nasihat???? ko tu pun anak sulong jugak.... ko tak pikir ke hancur berkecai hati mak ko kat rumah tu.... apa akan dia fikir bila dia dapat tahu anak harapannya ini kaki minum, suka buat zina??? mungkin mak ko diamkan ajer, dalam hati betapa tergurisnya hati seorang ibu melihat anak yang diharap menjadi contoh adik2nya sebegitu JIJIK!!!!!!!!

Fikirlah tentang emak ko... kerna aku tahu engkau tak pernah fikir pasal Tuhan.... malah ko pernah mempertikaikan kuasa Tuhan.... mungkin tak kau perasan, atau sememangnya kau memaksudkannya....

*pix by antipretty, alcohole, invitinghome, sabrina & wild

Wednesday, April 8, 2009

Aku Baca, Aku Jawab, Aku Tanya, Korang Jawab

1. Your name?

Mohd Shahlan


2. Your age?

Twenty sumthing plus2

3. One of your friends?

xleh tulis nanti yg len kecik ati... wakakkakaka

4. What should you be doing?

Sleeeepppppppppp


5. Favourite colours?

black!!!!!!


6. Birth place?

Atas katil hospital Lau King Howe


7. Month of your birth?

Bulan merdeka!!!!!!


8. Last person you talked to?

Azreennnnnn miak poret


9. One of your nicknames?

Aciq


10. Now I wanna tag.....

Sapa2 yg baca this post.........

Monday, April 6, 2009

Artis ker??

MyHeritage: Family trees - Genealogy - Celebrities - Collage - Morph

Wednesday, April 1, 2009

Kenapa Dia Menangis??

Dia kan kuat,
kenapa dia menangis?

Dia kata dia mampu bunoh orang,
kenapa dia menangis?

Dia kata dia mampu psiko orang,
kenapa dia menangis?

Dia kata dia tak takut apa2,
kenapa dia menangis?

Tolong jelaskan,
kenapa dia menangis?

kerana hatinya terluka?

kerana ditinggalkan seseorang?

kerana itu dia menangis??

TAK!!!!

dia menangis sebab dia BODOH!!!
tu jer....

apa ko ingat manusia ni boleh ko ikat sesuka hati???
apa ko ingat ko kuat boleh heret sapa2??
apa ko ingat ko berani sangat sampai Tuhan ko tak takut??

LU PIKIR LA SENDIRI!!!!!!!!!!!!!!!!
kenapa engkau menangis????

ViSiT ViA Da LiNe