TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Friday, November 22, 2013

Kedai Mannequin Murah

Assalamualaikum.......

Nak bagitau satu cerita, jeng3 Pada suatu hari yang cerah aku telah mengembara ke Kotaraya Kuala Lumpur. Tujuannya simple nak cari mannequin murah. Ni semua kakak aku punya pasal, kenalah aku gigih mencarik sekitar KL.

Namun sebelum pergi KL, aku buat research sikit kat Internet, tanya ngan encek Google, kot2 dia tau kat mana tempat yang jual mannequin murah ni. Sebelum tu, nak tanya tahu tak mannequin tu jadah apa?? weeee ada yang tak tahu, mannequin tu patung la senang cerita hahhaha. Kakak aku suh cari patung simple jer, konsep hanger yang ada shape badan manusia. Dia bukan nak bukak butik pun nak beli patung yang full body tu.

Encek Google membawa aku kepada 2 website ni, serba sedikit membantu aku mencarik kedai mannequin tu. Website pertama: Alangkah Indahnya Hidup Ini dan Website kedua: Floral Veils Boutique Penting ya untuk tau nama kedai, sebab dekat area situ, terlalu banyak kedai mannequin dan rata2 semua harga yang sama, kecuali kedai yang aku bakal pergi ni. Lagipun sekitar kawasan ni memang banyak jual barang secara wholesale atau pukal.

Aku ada gak tanya member aku yang duk KL kat mana nak cari mannequin murah, dengan keyakinan yang amat dia terus kunci jawapan: Jalan Kenanga! So jangan buang masa carik kawasan lain, carik area tu je cik Jah. Aku tanya gak, Jalan Kenanga yang dimaksudkan tu Kenanga Wholesale tu ker, bangunan yang besar gedabak tu? dia kata bukan. Carik kat kedai2 tepi jalan jer, kedai tepi jalan bukan gerai yer.....

Since aku ni bukan penduduk tetap KL, sudah semestinya aku naik public transport, Which is mudah untuk aku sampai ke tempat tu. Aku naik Star LRT jer berhenti kat stesen Hang Tuah. Keluar je dari stesen LRT tu pergi sebelah kiri, then kena turun tangga (sebelah kiri jugak) menuju ke lorong2 yang tak pasti. Memula2 kawasan flat kalo tak silap aku then baru deretan kedai. Terus jer ke depan, tak perlu ada keraguan. Jangan terpedaya dengan kedai2 lain yang jual mannequin, mahal yerrrrr hahahhaa terus berjalan kaki dalam 10-15minit dah sampai kedai tuh, Terminal Six Enterprise namanya, kedainya kecik, tapi berbaloi2 barangan yang dijualnya.

Map nak pergi situ kalau jalan kaki dari stesen LRT Hang Tuah

Yang ni RM10 (Man Hanger)

Ni pulak RM5 (Kid Hanger)

Ni sexy sikit RM5 jugak (Ladies hanger)

Ni dia signboard dia, humble jer kan tapi kandungannya sangat2 meriah!

Aku siap mintak business card lagi, just in case nak main tempah jer dari Sarawak. Dia pun kata memang depa ada post ke luar kawasan KL/ Selangor.
Nampak tak?? dia tulis

(Head Office)
No. 7, Jalan Merlimau, Off Jalan Kenanga,
55200 Kuala Lumpur.
Tel/ Fax: 03-92213662
H/P: 012-6913662
Fax: 03-56316815
terminal6ent@hotmail.com

So, apa tunggu lagi, dapatkan mannequin anda dengan kadar segera!

**By the way gigih aku membawa beg nak simpan 3 bijik mannequin yang aku beli, dia tak provide kotak. Kalau beli 50pcs baru dia bagi. dah nama pun deretan kedai borong kena lah memborong :)

Wednesday, August 21, 2013

The Conjuring

Assalamualaikum....

Semalam pergi tengok wayang (lama gila tak masuk panggung). Pilih movie The Conjuring sebab tengok review bagus. Director dia James Wan, kelahiran Sarawak yer. Semestinya proud hahaha. Sapa James Wan ni? aku pun tak kenal, tapi kalau korang pernah tengok movie Saw dengan Insidious, mesti korang tau betapa awesome nya movie dia.


Ok, back to my story plak, (James tu korang boleh wiki yer). Memandangkan aku cuti, aku decide nak tengok wayang. Tak tahu nak ajak sapa, aku decide tengok sorang diri. Beli tiket wayang jam 11.30pm baru awesome! Memula masuk tu tak ramai orang. Aku rasa sekitar 10 orang jer. Bila dah dekat nak start baru ada orang lain masuk, kira 20 orang jugaklah tengok.

Nak dijadikan story, aku ni tak minat sangat tengok cerita hantu kat panggung sebab tension dengan audience lain. Ada satu group pompuan ni, masuk lambat. Dah masuk bising plak chit chat, main phone. Duduk sebelah aku plak tu, punya lah banyak seat kosong yang lain. Sekali hantu Rory muncul, menjerit kaw! Padan muka. Terus seriau depa. Part baling best bila Bathsheba terjun dari wardrobe, menangis terus ketakutan. Cam bengong jer, dah tau penakut sebok nak layan citer antu. Hampeh!!! Sudahnya tak sampai separuh citer ko dah kuar panggung hahahaa

Jalan cerita dia best, dan based on true story. Aku suka. saspen banyak dan elemen horror dia sedang2 elok, tak over pun. Dari 5 bintang aku bagi 4 bintang! well done James

Kuar jer dari panggung, hujan lebat. takleh nak balik dulu, terpaksa lepak kat KFC. agak2 dah lewat, redah je hujan hahaha (padahal aku nak melahap cheesy wedges)

**oh ya, review dari aku jangan percaya sangat, sila tengok sendiri

Sunday, August 18, 2013

Its Been Awhile

Assalamualaikum....


Lama kan tak bersihkan sesawang ni. rindu pulak nak menjenguk. Busy satu hal, tak sempat nak menaip, padahal ada jer story. Banyak pulak tu. Nak tunggu aku rajin bila entah, terbengkalai tak sudah.

short story jer lah kot;, ada kerajinan terlampau aku update full story.

Aku dah start kerja kat tempat baru. Macam biasalah, dugaan tempat baru memang banyak. Aku seperti biasa observer, nak tengok perangai. Ada yang ok, dan pastinya ada yang menjengkelkan. So far, perjalanan kerja aku menyeronokan.

Tahun ni jugak merupakan tahun kedua aku berpuasa di kampung halaman, cuma tahun ni aku tak busy membuat juadah seperti tahun lepas. Busy dengan kerja, tak sempat nak tolong famili. Raya pulak aku takkde cuti. Sedih?? takdelah sangat sebab habis kerja still boleh beraya.

Bulan puasa tahun ni jugak aku sempat shopping raya dengan famili kat KL. pergi kejap jer pun. Banyak gak story best.

Hari jadi? macam malas nak cerita, sebab nobody really care I guess hurmm... Macam poyo jer kan hahaha

oklah mata ngantok. Nanti aku taip full detail k. Love ya

***gambar amik dari sini

Tuesday, May 28, 2013

Jom Karok

Assalamualaikum....

hehehe sonyap jer den kan. Don't worry still hidup lagi yer hehehe. Kali ni aku nak story pasal karaoke, story lain tunggu aku rajin dulu yer. Sebabnya aku baru balik dari karaoke keh3


Aku diajak geng aku kat kampung ni pergi karaoke kat tempat yang famous; Spade (aku rasa ni yang paling famous la kot). So aku join la. Ni kali kedua aku join mereka berlima (Azri, Octa, Andrew, Avee dan Daus). Aku ingatkan depa saja-saja nak karok la kan, rupanya farewell party, al-maklumlah Octa, Avee & Daus dah habis praktikal, so akan balik kampung. Tu pun aku tau lepas kita orang settle karok tadi. Maka akan sunyilah aku nanti, kekurangan teman bersukan. huwaaaaa

Ok sambung balik pasal karok. Pernah tak korang dengar jawapan ni; "Aku tak reti nyanyi lah" "Suara aku tak sedap". Okey, shut-up  bitch!! oopss. Bagi aku, setakat karok, apa perlu suara sedap, bukan ada judges pun nak komen. By the way, karok ni kira art of releasing tension apa. Lantakler pitching lari ker, suara terkehel ker, janji puas.

Next, bila kita pergi karok dengan group yang berbeza, maka selection lagu pun akan berbeza. Macam aku, aku pernah join geng yang suka nyanyi lagu mendayu2, kontrol macho, menjerit2, lagu pompuan, lagu nasyid, lagu rock kapak dan banyak lagi lah. Aku pulak jenis yang universal, layan jer lagu yang depa pasang. Cuma ada lah jugak lagu yang aku tak tau. Bak kata omputeh, go with the flow (chewah)

The best part of karok is bila nyanyi ramai-ramai. Syiokkkk wo. biasanya last songs laa. Mula-mula tu memasing tunjuk bakat terpendam, aku pun tak terkecuali hahaha

Aku ingat lagi, tempat pertama sekali aku karok dekat Sogo, bukan Redbox tapi karaoke jamban jer (karaoke kotak sopan sangat bunyi nyer hahaha). Time tu nak release tension lepas exam. Empat orang berpadat dalam bilik kecik tu, elok sangat hahaha Lepas tu selalu jugak lah pergi karok.

Tapi bila balik kampung ni jarang dah karok, sebab famili prefer karok kat rumah jer. Beli VCD karok atau download kat youtube then burn habis cerita. Aku kalau karok kat luar biasa dengan kawan-kawan je la.

Oklah. Mata dah ngantuk. Suara dah serak-serak Ramli Sarip. Masa untuk tido. Apa-apa pun, all the best my friends [Octa, Daus & Avee] Semoga terus berjaya di luar sana, amin....

Friday, April 5, 2013

Kayap Ular


Assalamualaikum



Story ni sepatutnya aku submit kat blogger bulan lepas. **perghhh ayat nak mahal jer, ko ingat ko sapa? Memandangkan tahap kerajinan aku menaip tidak meyakinkan maka aku postpone. Nasib baik postpone, kalau tak buat terus?? Apa cer??

Ok kali ni pasal pengalaman aku bersama-sama kayap. 6 Mac 2013, aku rasa sakit dada sebelah kiri. Bahu dan lengan kiri terasa penat yang teramat. Aku mula rasa pelik, sakit apa kah ini?? Takkan sakit jantung kot. Lepas mandi, ada kesan merah timbul kat badan aku. Dah kenapa pulak, panjang pulak tuh. Setel mandi aku terus online, tanya dengan incek google sakit apakah aku ini. pergi klinik kang, depa plak yang tanya aku balik "sakit apa?", makan hati dengan soalan doktor.

Maka setelah berhempas pulas membaca, maka aku telah berjaya menyimpulkan bahawa kesan merah itu adalah 'Shingles' atau dalam bahasa kita KAYAP. Berdasarkan pattern merah di badan aku ini, kayap ini adalah dari spesis kayap ular *ssssssss (bunyi ular sikit)

Kayap ni ada banyak jenis tau, ada kayap bunga, kayap api, kayap setompok dan banyak lagi lah. Kayap ular merupakan jenis yang bahaya. Orang kata kalau lingkaran bintik merah ini bertemu maka ajal lah penghidapnya. Seriau woi!!! Ada yang kena dekat leher, kat pinggang pun ada, tapi aku kena dekat dada.

Nak story panjang pasal proses kayap ni merebak macam malas plak, tapi untuk korang aku gigihkan jugaklah. Aku kan sayang korang :) Meh aku story step by step yerr.

Mula-mula rasa sakit macam kulit kena tarik, tapi takde pape pun kat kulit tuh. Tapi bila dah timbul ruam, try tekan, amboi sakitnya tak ingat! pas tu pelan2 ruam tu merebak kat badan. (certain kayap, dia merebak tak ikut pattern, tapi kayap ular, pattern dia melingkar). Bila ruam tu membesar, makin sakit plak rasa nya.


Hari ketiga aku tak tahan dah, aku pergi klinik nak pi check. Depa tak berapa sure pasal sakit aku, depa suh aku pergi poliklinik, sambil tu depa bagi panadol in case aku demam then ubat gastrik. Esoknya aku pergi poliklinik, bukan politeknik!! dan seperti yang aku jangka doktor tanya "Apa sakit??" haisshhhh nasib baik encek Google dah bagitau kat aku kena kayap. Doktor angguk kepala then suruh aku pi amik ubat. Depa bagi aku ubat sapu, Calamine Lotion, Syrup apa ntah tapi untuk hilangkan kegatalan dalaman, dan panadol kalo demam.

Sebenarnya ubat kat klinik jarang berkesan untuk sakit kayap ni. Lotion tu sekadar menyejukkan kayap, sebab bahagian ruam tu sangat panas yer. Tak pernah aku demam sebelah badan jer. Ajaib tak? memang ajaib, Giler tak ajaib?? minggu pertama dan kedua kena kayap ini amat memeritkan ye, terlentang terbaring je aku demam. Tapi sempat online oyeahhh. aku tanya encek google lagi petua kampung, sekali suggestion dia amat payah ye aku nak carik bahan2 nyer, ada yang mudah, tapi aku malas nak carik, boleh??

Selain dari tuh, aku tanya dengan famili aku gak kot2 depa tau. Abang aku rupa2 nya pernah kena, tapi kayap bunga dan tak berair macam aku. dia pergi berubat cara cina. Main tembak guna api. Mampus!! dah ler aku ni pengecut nak berubat :p Aku cari petua lain hehehehe mula2 segan plak aku nak tayang body kat rumah ni, sebab takut depa geli. Tapi kakak aku cakap kalau pakai baju sakit, tak payah pakai baju. So aku tak pakai baju lah sepanjang masa. Kalau pakai baju, rasa ngilu kena gesel dengan baju. sakit tak payah cerita la.

Pas tuh member2 aku plak sangat prihatin dengan nyawa aku, terus bagi idea. Cari minyak kayap, tapi aku tak jumpa. Petua paling susah aku nak carik bila member aku suruh cari parang atau pisau yang pernah digunakan untuk bunuh orang. Rendam pisau tu dalam air or minyak, then hasil rendaman tu sapu kat kayap. Humangaihhhh payah bebeno. Dan last kali kawan aku bawak 'Tanah Luang' dari kampung suggestion dari pakciknya. Tanah ni merupakan tempat air mata air keluar, dan kebetulan ada dekat rumah pakcik nya.

Cara mudah jer, campur sikit air kat tanah tu, then sapu kat seluruh badan yang terkena kayap. Bila kering jer tanah tu kat badan, memang kurang sikit rasa sakit. Kulit jadi tegang sikit, tapi ruam dah merebak. Automatik gudang2 air tu pecah satu persatu, tapi tak meleleh sebab tanah tu. Seminggu jugak aku pakai tanah tuh, hasilnya sangat berkesan. Semua gudang air tu pecah. Seterusnya aku perlu tunggu luka2 tu kering sendiri, jangan ngada nak kopek nanti berdarah lambat plak nak baik. Serius time stage yang sangat sakit. Sakit badan sampai aku demam lagi, dan keinginan aku yang berkobar2 nak menggaru.

Cukup tempoh sebulan, Alhamdulillah, kayap ni beransur hilang. Cuma nampak lah sikit parut nya. Mujur aku putih, tak nampak sangat parut itu. Ouchhh! Walaupun kesan luka telah kering sepenuhnya dan terkopek sendiri, tapi belum pulih lagi, masih terasa ngilu kat badan. Kena sabar lagi dan terus sabar.

Juga turut meruntun jiwa aku bila kena kayap ni kena berpantang makan pulak dah (rasa pregnant plak aku).  Tak boleh makan ayam, telur, seafood, sayur atau buah yang tumbuh menjalar dan buah yang berjalur (tembikai, timun, labu etc). Tak boleh makan makanan berminyak. Sedeyhhhhhhhhh sepanjang aku sakit, aku makan bubur kosong jer, makan roti dan jugak makan ubi. Tapi kalau rasa nak makan, boleh jer, tapi kalau gatal PADAN MUKA hahahaha

Famili sangat 'sporting' sebab time ni lah depa nak makan meriah dengan tom yam nyer, sambar belacan lah, ayam masak merah caittt sunggguhhhhhhh!

Tapi Alhamdulillah aku dah baik :)

Sekian, malas plak nak tambah story

Thursday, March 21, 2013

Awak Bukan Kawan Saya Lagi

Assalamualaikum

Sedih je bunyi tajuk post aku tu ye. Hari ni tergerak pulak jemari aku nak menaip sesuatu. Kali ini berkaitan dengan sahabat, teman or kawan.


Ada yang mendefinisikan perbezaan antara istilah ini, namun ada yang berkata semuanya sama maksud. Anda pulak bagaimana? terpulang pada pemikiran masing-masing. Bagi aku, seseorang yang benar- benar memahami kondisi diri dan persekitaran merupakan seorang teman. Teman sentiasa ada dikala suka mahupun duka. Teman juga tahu bagaimana harus bertindak atas apa yang berlaku pada kita. Jika tidak mampu menyelesaikan masalah, cukuplah sekadar meringankan bebanan.

Berbeza dengan sahabat, sahabat boleh hadir dalam keadaan sukar namun tidak pada setiap masa kita memerlukannya. Sahabat menjadi panduan dalam setiap baik buruk tingkah laku kita. Sebagai tauladan dan sempadan dalam hidup kita. Manakala kawan pula mungkin hadir hanya disaat kita gembira sahaja. Kawan bukanlah harapan untuk kita menyandarkan masalah, malah belum tentu tentu dipinjamkan pundaknya kepada kita. Ini definisi aku, tapi tolong jangan ambil bulat-bulat yer, anda pasti punya pendapat yang lebih bernas.

Berbalik kepada story aku yang sebenarnya. Tidak lagi menjadi kawan. Sebenarnya aku merujuk kepada rakan Facebook. Pernahkah anda mengalami situasi ini; berkawan di Facebook lebih dari setahun, namun tak pernah berjumpa, selalu komen mengomen dan jugak like status atau gambar. Tetapi secara tetiba anda perasan YOU ARE NO LONGER HIS or HER FRIEND. Ok mungkin adabanyak sebab untuk anda atau si dia menekan button unfriend.


Pertama mungkin ada pertelingkahan antara dua pihak ini yang menjurus ke arah putusnya sahabat. Masing- masing terlalu ego untuk mengalah, maka unfriend adalah jalan penyelesaiannya. Kedua adalah salah faham; merujuk kepada campurtangan orang ketiga yang berbaur hasutan dan memporak peranda hubungan itu ataupun salah faham yang tidak disengajakan melalui status atau komen di Facebook. Ketiga SERIUS AKU TAK TAHU APA SEBABNYA KO UNFRIEND AKU. Part ni aku memang susah nak explain, sebab aku memang tak suka dijatuhkan hukuman tanpa mengetahui apa salah dan silap aku. Reason yang ketiga inilah yang sering berlaku ke atas aku.


Sebelum ni, memang aku pernah bertanya, KENAPA UNFRIEND AKU? apa silapnya? jika kita tak pernah bertegur agak tidak logik. Jika kita tidak pernah berjumpa, pun tak logik, sebelum ni ok jer. Jadi aku nak tahu KENAPA UNFRIEND AKU??? Takkan sebab aku lagi cantek dari ko?? Tapi setelah aku lali dengan perkara ni aku mula tak ambil kisah, mungkin si dia punya sebab sendiri. Aku pulak takkan terhegeh-hegeh untuk ADD dia semula. Orang dah buang kita, janganlah kita melukut lagi KAN? Cuma memang terkilan sedikit orang yang pernah kita bergurau senda HILANG begitu saja.


Itu kisah di Facebook, harap tidak berlaku di realiti kehidupan aku. Bukan aku kata takkan berlaku di dunia nyata, tapi mintak dijauhkanlah yer.

Apa-apa pun hidup kena diteruskan yer.


Sekian...................





**skema pulak ayat aku kali ni

Friday, March 8, 2013

Selamat Pengantin Baru


Assalamualaikum


Story latest dari aku, last week ont the third of March aku telah menghadiri majlis perkahwinan sahabat aku. kita orang kenal sejak zaman sekolah. Jemputan dia untuk ke majlis persandingannya bukan sebarang tapi amat istimewa. Begini ceritanya.

troott troott troott *bunyi message kat whatsapp (burok bebeno bunyinya)

"Salam Lan, ko mok x jadi mc time aku bsanding klk?"

My first reaction was Waaaaaaaaaaaaaaaahhhh biar betol???

terus aku bagitau dia, first time orang invite aku jadi emcee untuk majlis besar macam tu, lagi pun aku tak ada pengalam mengacara majli sebegini (pernah dulu tapi takdalah sebesar kali ini) *sila rujuk link ini. Aku tanya dan terus bertanya, kemudian aku katakan:

"boleh jak"

dia reply "Mena?" (macam terkejut jer aku setuju hahahaha)

aku balas "Asalkan famili ko tak kisah kalau aku jadi emcee"

dan dia jawab "No problem, famili aku tak kisah".

Maka bermulalah assignment aku mencari detail untuk mengacara majlis. Aku tanya maklumat untuk majlis persandingan itu nanti, berkenaan ahli keluarga kedua-dua mempelai, persiapan persandingan dan sebagainya. Text ucapan pulak aku confident cari kat internet jer miahahaha. Then aku sedaya upaya aku ingat kembali bagaimana pengacaraan dilaksanakan pada majlis-majlis yang pernah aku hadiri. Aku membuat pertemuan dengan bakal pengantin untuk berbincang lebih lanjut mengenai majlis tersebut.

Persediaan dan persiapan aku telah buat. Sejujurnya aku tak dapat tidur lena menjelang hari persandingan, ibarat aku pulak yang kahwin hahaha. Gemuruh pagi itu bermula seawal jam 8.30am bila aku telah sampai ke Dewan MUC. orang pertama yang aku jumpa adalah bapa pengantin, aku bertanyakan nama-nama orang yang terlibat pada majlis itu nanti seperti nama pembaca doa dan juga wakil pihak lelaki untuk majlis tepung tawar. Maklumat ini lambat sampai ke tangan aku kerana kerisauan perubahan pada saat- saat akhir.


Aku seterusnya lepak depan dewan, mengamati indahnya hiasan pelamin hasil kerja D'Kayangan Bridal. Sambil itu aku turut praktis membaca text, agak gentar bila pihak dewan kata tak ada stand untuk aku berdiri nanti, so terpaksa berdiri tegak macam tu jer sambil tangan pegang text pengucapan. Sedeyh!!!!!! sementara menunggu ketibaan hadirin dewan berkumandang dengan zikir memuji kebesaranNya. Alunan indah dari Suara Bahagia, Teku mengajak mengingati Allah dan RasulNya.

Satu persatu pengunjung hadir DAN kelibat sahabat aku yang lain mula menampakkan batang hidung mereka. Oleh kerana mata, dan kepala mereka meronta-ronta melihat keindahan aku, dengan kadar segera mereka dapat mengecam aku di pentas pelamin walau berada di kejauhan. Maka tersebarlah ke serata buana aku menjadi emcee untuk majlis ini, tatkala aku mula bersuara. Sebenarnya mereka tidak tahu aku menjadi emcee kecuali pengantin perempuan. Imbas kembali:

Cik Rah: "aku ada kat sibu..haha.. Hurin Husna Meriana, Mohd Shahlan Kassim, takorg pegi x esok?jom konvoi kita..hehe.. — with Nurhidayah Sharif, Syafina Carl and Mastura Nasrie."

Hurin Husna Meriana: "ok jak ku.mah, inbox ku no tepon ko lokk..."

Syafina Carl: "Aku join skali esok leh?lak konvoi sama2.."

Nor Hartini Madehi : "wooo..meriah eh.ku xpat balit..amik gamba banyak2 klak oit..ney Nurfarhana Badar sik pengilan kah?"

Nurfarhana Badar: "Huaaa..aku jelessss..ku xdpt balit :("

Cik Rah: "hoho...okeh,lak ku ambik gamba..hehe..bkambohla ngan dak Hurin Husna Meriana ngan Syafina Carl.. mohd Mohd Shahlan Kassim ko xpegi ka?"

Mohd Shahlan Kassim: "pergi.. tapi flight aku delay sikit dari kitak orang. jumpa di MUC jaklah."

-----------
huahuahua SURPRISE!!!!!!

Memang best bila menjadi sebahagian dari aturcara hari indah ini. Terima Kasih kepada Sazila & Hizbullah kerana memberi kepercayaan pada aku. Dan kepada ayahanda Sazila; Encik Mohamad, anda sangat-sangat sporting :)



Selamat berbahagia kepada pasangan pengantin dan semoga Allah terus melindungi kalian hingga hujung nyawa. Amin.

Saturday, January 26, 2013

Salam Maulidur Rasul



Assalaumalaikum


2013 menyaksikan aku dan sambutan Maulud Nabi di kampung halaman. Serius sangat best bagi aku. Penuh semangat aku bersiap pagi tu, memakai baju melayu hitam bersamping kuning. Aku pergi dengan adik aku.

Jam 7 pagi aku sampai kat Dataran Bandar Sibu. Ramai dah berkumpul. Aku pun gigih mencarik kontinjen2 yang aku boleh join.

Mula2 aku jumpa kontinjen sekolah rendah aku dulu; SRK Abang Ali. Dari dulu sampai sekarang masih mengekalkan konsep baju sekolah dan kontinjen teramai.

In the end, aku join kontinjen sekolah aku dulu; SMK Kampung Nangka. Sangat happy sebab dapat join berarak setelah 10 tahun aku tak join. Aku siap tolong bawa sepanduk pulak tu hehehe

The rest gambar story yer.










Tuesday, January 22, 2013

Masih Ada


Assalamualaikum...





Lama aku menyepi. Baru berkesempatan menjenguk blog ni. Maaf semua yang sudi melawat blog aku. Nanti aku buat kunjung balas ye.

2013 dah kan, apa azam korang (dah nak masuk bulan dua dah). Aku tahun ni baru rangka azam baru jugak, tapi biarlah aku simpan untuk diri. insyaAlah, umur panjang hujung tahun aku reveal apa benda ye. Yang pasti, memang panjang jugak wishlist aku. Hopefully dapat capai 50% pun dah ok.

Oh ya, aku tak pernah story pasal stall depan rumah kan? Start tahun lepas project adik aku. Tapi tahun ni stop since anak buah aku pindah sini. Dia masuk form one kat Sekolah Sibu. awal tahun busy dengan pengurusan budak tu. Then busy jugak dengan kerja- kerja lain. InsyaAllah bulan dua beroperasi balik.

Abah aku start buat hal dah huhu nak buat macam mana, layan je kerenah orang tua tu. Cuma kekadang seriau sikit dengan perangai dia. Anggap macam takde pape jer.

Hurm apa lagi? Entah. Nanti aku ingat aku update. Chow

ViSiT ViA Da LiNe