TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Wednesday, November 30, 2011

Hari Raya AidilAdha


Sorotan kali ni simple jer.. Berkenaan dengan Hari Raya Aidiladha (walaupun dah lepas, aku tetap nak story jugak) hahahaha

Tahun pertama aku duk KL ni, aku beraya sorang2 je, lepas solat raya jer aku terus tdo, pening kepala. Xde mood nak raya, maybe first time beraya di perantauan. Tahun kedua oklah sedikit, sebab adik aku dah ada kat KL. Pengalaman yang lucu gak, story tu aku ada post kat ---> sini Tahun ketiga plak stil bersama dengan adik aku, tapi tahun ni kitaorang beraya kat rumah member2 aku. Dari tengahari sampai ke malam kitaorang lepak sana. Best lah jugak.


Dan tahun keempat! Family aku nak datang beraya rumah kitaorang (maklumlah dah sewa sendiri, so selesa sikit). Depa datang malam raya, walaupun xsemua dating tapi cukuplah meriahnya. Yang dating, Ayahanda, Kakak no 2 (K.Yah), Abg no 6 (Alang) ngan kakak no 8 (Ateh). So kita orang buat lah persiapan ala kadar jer. Alang dah buat kek siap2 dari kampong. Malam tuh kita orang buat Kelupis, Ketupat, Satay & Kuah Kacang.

Ketupat pulut yang aku buat (comel cam aku hahaha)

Kek Pilih Kasih (abg aku buat)

Seperti biasa, aku lah yang paling lama bersengkang mata. Yang lain aku biarkan berehat, maklumlah penat travel xhabis lagi. Yang aku tahu, bangun pagi diaorang dah bersiap guna baju raya. Lepas makan2 pagi tuh, kita orang contact ahli keluarga yang lain kat kampong melalui video skype hahaha (dah moden lah katakan…. Meriah sangat, tengok wajah anak2 buah semua…

Next is Picture time!!!!!!!!!!




Update dan Terus Update

Nak update satu persatu cam malas jer… So HOW??? Aku bagi short story je la eh…

Semuanya berkaitan dengan family aku… bermula dengan Raya Aidiladha dan seterusnya trip singkat ke Melaka… (yang ni nanti aku story panjang sikit beserta dengan gambar k…)

Yang aku nk story pasal aku dah start GILA main semula hahahahaha ari tuh aku pesan kat akak aku suh bawak PS2.. JENG3 dia bawak jugak (sebab aku dah sms abg aku, kata nk pinjam)… Tapi kebanyakan CD game xleh main dah… rosak… nak tak nak aku kena beli CD Game baru… Aku ni jenis layan game RPG… best sebab ada jalan cerita….

Sekarang aku focus 3 games----------

Yang pertama: Suikoden IV (favourite all time ni)

Second plak: Naruto Shippuden Ultimate Ninja 4


Third game: Final Fantasy X (sampai sekarang aku suka sequel game ni)

Yang aku frust 2 game aku beli, xboleh main rosak… nanti nak pi tukar kat kedai tu balik la Game Onimusha 3


dengan Mortal Kombat Deception


Sunday, November 20, 2011

Berpada-pada Ketika Dating





Aku ni suka gak beli magazine

Maskulin.

Aku tertarik dengan beberapa artikel yang ada dalam majalah tersebut. Kali ni aku nak share pasal satu to pic yang Maskulin bincangkan which is totally agreeable. Hahahaha Bila korang dating kan, pernah tak korang buat benda2 macam ni. Kalau ada, please lah ubah ye…

1. Berjalan Terlalu Perlahan Di Kawasan Hot Spot

- benda lah yang aku xsuka sangat dengan pasangan2 ni, berjalan kat tempat awam macam dunia ni dorang je yang punya. Dengan lenggang lenggoknya, hayun tangannya. Adeh, tolonglah ingat ada orang lain yang tengah rushing ker. Korang bukannya Miss Universe yer.


2. Memakai Pakaian Serupa


- OK, jadi nak bagitahu semua orang yang korang ni kapel lah ye. Baju nak sama kaler, kalau boleh nak sedondon habis. Kalau pakai uniform tu aku boleh terima la, ni dengan t-shirt sama kaler pink? Aduyai pleasela… kalau baru nak bercinta tuh, xyah la bagitau seantero dunia korang kapel.

3. Mesra Tahap Maksima

- Yang ni paling aku tak boleh terima, duk cium2 tangan lah… cubit pipi, cubit idung. Aduh, geli dowh. Perlu ke nak bagitau korang adalah pasangan paling bahagia dalam dunia???

4. Anda Tidak Perlu Terlalu ‘Gentleman’

- Ini untuk lelaki ye, perlu ke korang nak galas beg girlfriend korang? Berat sangat ker? Kalau setakat pegang sebab awek gi toilet, oklah kan. Tapi ni sepanjang proses dating tuh, BF dia je duk membawaknye. Apa guna beli beg cantik2, mahal2 tapi suruh BF yang pegang? (by the way, FLY FM ada discuss topic ni, rugi sapa2 xdengar) hehehehe

5. Panggilan Manja Yang Kurang Menyenangkan

- “Bee….” “apa yunk…..” bluwekkkkk hahaha agak2lah wei. Kalau between korang jer ok kot, tapi kalau kat public pun korang nk manja lebih2 camni, bersepahla muntah orang :p

6. Gaduh Mengalahkan Pasangan Bercerai

- Bila bercinta bagai nak rak, tapi bila gaduh…. Lagi teruk dari pasangan yang dah kahwin. Malu la wei orang tengok. Kat kedai makan pun leh nak gado, hilang rasa malu dah. Bab merajuk xyah cerita la kot, buruk bebeno


Jadi??? Pernahkah anda???? Fikir2kanlah… anda boleh kata “apa korang nak sibuk, hal kita orang, xyahlah nak busybody”… tapi anda harus ingat, kita berkongsi satu BUMI… tolong jangan buat pencemaran mata dan telinga yer….


Sekian…….. (^_^)v

***Gambar dari encek Google yer

Menampar


Dah berapa tahun aku bermain bola tampar (4 tahun kalau xsilap la). Tapi aku xpernah pun
masuk pertandingan luar. Kemahiran aku belum melayakkan aku untuk mewakili kumpulan aku. 2 tahun aku berada di KL banyak benda yang aku pelajari tentang bola tampar. Semua member peluang untuk aku belajar teknik dan taktik yang betul.

Alhamdulillah, serba sedikit cara permainan aku kembali sepertimana zaman Diploma aku dulu. Yang menariknya aku diajar bagaimana untuk ‘spike’ dengan betul dan mensasarkan kedudukan yang tepat. Hey, sapa sangka orang sependek aku mampu spike?? Hahahaha

Aku juga diajar bagaimana untuk bersedia menyambut bola lawan. Sekali lagi, Alhamdulillah aku mampu membaca serba sedikit gerak geri pihak lawan. Well, practice makes perfect right….

Al-kisah, hujung bulan Oktober aku dikejutkan dengan satu ajakan untuk bertanding bagi pihak kumpulan. Kataku “Biar betol????”. Agak cuak jugak aku kerana aku disuruh menjadi libero pasukan. Aku bukan risau untuk jadi libero, tapi lebih risau untuk menggantikan sesiapa di dalam pasukan aku. Maklumlah mereka lebih senior. Mungkin aku perlu biasakan diri aku dengan situasi ni.

Nak cerita panjang pasal pertandingan pun xbest sebab kitaorang kalah hehehe Tapi cukuplah untuk menimba pengalaman. Oh ya, Pertandingan tersebut anjuran UiTM Shah Alam.


P/s: gambar atas ihsan Mr Google ;p

ViSiT ViA Da LiNe