TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Friday, August 20, 2010

Sesekali Ramadhan

Sesekali berbuka dengan hidangan meriah pun seronok jugak, bukan selalu....
Semalam aku berbuka degan sebiji Kurma & secawan air masak jer... Agak malas untuk makan huhu...

Ari ini balik kerja, aku direct pergi Bazaar Ramadhan depan rumah aku tuh... mula2 buat window shopping dulu, dah kenalpasti baru borong hahaha

ABC = RM2 sebungkus (3 gelas - lebih kurangla)

Kueh (Kaswi, Apam Pisang & Keria) = RM2.80

Laksa Penang = RM3

Buntut Ayam = Secucuk RM1 [xde gambar sebab aku dh makan hehehe]

Alhamdulillah........

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan yang Istimewa


Salam Ramadhan....

Selesai sudah hari pertama puasa. well seperti tahun2 sudah, berbuka ala kadar jer. tapi tahun ni ada satu keistimewaannya. Mesti takkan lupa sampai bila2.

1 Ramadhan bersamaan 11 Ogos
Tarikh yang paling menarik dalam hidup aku.... My Birthday tahun ni, jatuh 1st day Ramadhan... Celebration pun ala kadar, seperti menyambut bulan puasa jugak... takde nak buat apa2 parti pun...

Dah meningkat usia aku ni, tapi xpernah membesar pun... hehe... yang aku tahu ada perubahan dalam diri aku (aku rasa lah kot)...

By the way thanks for all the wishes via sms, ym & facebook.. really appreciate it... may Allah Bless all of you...

Amin...........

Salam Ramadhan

Salam semua....

Lama x update blog, busy sangat nk mengarang... but bulan puase ni, idea mengarang dah ada... yeay!!!!

Selamat berbuka, berterawih, bersahur dan selamt beribadat!

ViSiT ViA Da LiNe