TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Thursday, March 25, 2010

Kejohanan Bola Tampar

Baru berkesempatan menaip cerita ni…(komen2 dari yang turut memeriahkan kejohanan berwarna kelabu)

Aku tahu pasal pertandingan ni awal bulan satu. Actually perancangan untuk pertandingan memang dah di announce awal, cuma aku jer baru tahu. Aku seperti kebiasaannya turun ke gelanggang bola tampar setiap Ahad (so far tak pernah skip lagi, kecuali hari tu memang tak ada bola tampar).

Awal Mac, aku dah mula turun sesi pada hari Rabu. Ye la, nak melengkapkan diri untuk pertandingan tu nanti. Dalam tempoh 2 minggu sebelum pertandingan, gelanggang bola tampar memang ‘meriah’. Kehadiran pemain begitu menggalakkan, sekurang2nya kehadiran yang melengkapkan 4 pasukan bola tampar.

Undian bagi pengagihan kumpulan ditetapkan 4 hari sebelum kejohanan. Setter sudah semestinya ada dalam setiap pasukan. Ahli kumpulan yang lain akan mencabut undi untuk mengetahui pasukan masing2. Dan aku diundi dalam divisyen A bersama 6 ahli yang lain (Zain, Izat, Nazim, Izree, Fathi & Hafiz).

Rabu terakhir sebelum kejohanan, kami diberikan kesempatan untuk beraksi bersama2 ahli kumpulan (walaupun ada yang tak cukup ahli). Ini memudahkan kami untuk berkomunikasi, mengatur strategi, dan mendapat keserasian dalam kumpulan. Team aku yang hadir hanya aku, Zain, Nazim dan Izree.

Hari pertandingan, aku tiba awal ke Dewan MBSA Seksyen 19 bersama Fazirul dan Syiman. Sedikit warming up session dari kami bertiga (Syiman bukan peserta sebenarnya, tapi saja nak main). Jam 12.30 menyaksikan kehadiran peserta2 lain dan mula mengagihkan jersi pasukan masing2.

Serba sedikit pasal pasukan bola tampar Planet YM & Urban Spikerz:

Team Luis Vutton (Hijau)

Agak kagum dengan persembahan pasukan ni kerana memulakan perlawanan pertama mereka hanya dengan 5 pemain (ahli yang lain belum sampai). 2 orang ahli pasukan cedera (insyaAllah tak parah kot). Mempunyai seorang ahli yang agak digeruni kerana ketajaman spike yang diberikan.

"even kita kalah but we r stil gd team.." - Eddy Hazel

"walau pun cacat tetap bersemangat memberi tentangan pehak lawan......
terima kasih kepada semua kawan2...... kita sudah buat yang terbaik... nasib tak memihak kepada kita....." - Naim

Team Prada (Hitam)

Kalau diikutkan kumpulan ni tiada spiker yang kuat dan perlu digeruni, tetapi ahlinya terdiri daripada yang berpengalaman. Cara permainan mereka perlu dikawal kerana mereka gemar menggunakan helah untuk mengelirukan pihak lawan.

"Team paling happening dan harmoni..." - Tommy

"suke suker sukerrr...totally one of the best teammates ive played with..thanks guys..i had a blast. Congrats." - Yus

Team Calvin Klein (Merah)

Kumpulan ni pulak terdiri dari bukan calang2 bakat. Dengan kehadiran seorang ahli yang berbakat besar, boleh memberikan spike yang tajam, bola covering yang begitu baik serta pemberi bola set yang cantik. Dan aku sememangnya gemar melihat setter kumpulan ni yang agak gigih mengejar bola.

"segala titik peluh yg mengalir mcm nak banjir, penat lelah mengerah tenaga berbaloi akhirnya... well done, guys..." - Fauzi

Team Gucci (Biru)

Inilah team aku. Kelebihan kami ada pada 2 spikers yang hebat ditambah pulak dengan setter yang berpengalaman. Kira aku beruntung disatukan dengan bakat yang superb ini.

"jasa korang tetap dalam ingatan ku...team paling besttttt...." - Hafiz

Team Armani (Orange)

Kumpulan ini sebenarnya agak kuat di atas kertas, tapi mungkin tiada keserasian dalam kumpulan membuatkan pasukan ni agak goyah sedikit. Tapi spiker mereka tetap mengancam, melopat ibarat floating in the air dengan kederasan bola menjunam ke lantai. Tabik!!

Team Dior (Turquoise)

Juga terdiri dari ahli yang hebat2. Seorang spiker muda yang mampu melakukan spike tanpa menampakkan kepenatan. Juga mempunyai setter yang terbaik dan penyambut bola ‘cover’ yang sentiasa alert.

"aku rse team kite kuat sgt.." - Erman

Team Chanel (Kuning)

Kumpulan yang nampak biasa dan bersahaja, tapi bila sudah mula perform, satu kumpulan akan menunjukkan persembahan yang gila bagus. Terdiri dar barisan ahli yang hebat terutama bila spike.

Team Versace (Putih)

Sesungguhnya kumpulan ini terdiri dari semua yang berbakat besar. Semua mampu set dan spike bola. Macam tak percaya pulak macam mana mereka boleh diundi dalam satu pasukan.

"suka team ni...hehehe" - Amir

Yang pasti memang kejohan yang terbaik pernah aku sertai. Thanks kerana diberi peluang beraksi bersama bakat2 hebat. Ya, aku teruja. Jumpa lagi tahun depan (insyaAllah)

Thursday, March 18, 2010

Cherating

kalau ikutkan aku bercuti ke Cherating pada bulan April, namun atas sebab yang tidak dapat dielakkan, aku terpaksa mengawalkan percutian aku ni.

perjalanan percutian aku dan Manz bermula bila selasa aku menelefon ke Impiana Cherating Resort. Setelah book tempat, aku dan just prepare barang yang patut kami bawa...
(almaklumlah aku ni bukan yang pernah bercuti2 Malaysia)... Percutian kali ni selama 3 hari 2 malam...

jam 7.30 pagi aku dan Manz berangkat dari rumah menaiki Metrobus menuju ke Pekeliling... 2 tiket bas ke Kuantan telah aku beli... kami bakal menaiki 'Bulan Restu'...
Perjalanan memakan masa lebih kurang 3 jam setengah... Seperti kebiasaan habit aku bila menaiki bas jarak jauh ni, tidur sebaik saja bas mula bergerak....
sampai di Kuantan sekitar 1 tengahari... mencari tempat makan sebentar dan membeli apa2 yang patut... Pukul 2 kami menaiki Bas Mira (last destination Kemaman)...
sepanjang perjalanan mata begitu awas kerana tidak mahu terlepas destinasi kami; Cherating... Manz di sebelah aku sungguh lena beradu ciss sungguh...
memakan masa lebih dari yang aku jangkakan. kami tiba lewat; sekitar jam 4.30 petang.

Check-in dan kami ditempatkan bilik no 109, menghadap Laut China Selatan (padahal semua bilik sama kot ahaha)... bilik yang menarik, aku suka tapi Manz kata tak seperti yang dijangkakan...
selepas semua barangan kami, aku mengajak Manz jalan sekitar resort... tengok apa yang ada, event apa yang kami boleh lakukan... setelah mengkaji apa yang ada, aku dan Manz meneruskan aktiviti yang seterusnya; 'floating in the air'
balik ke rumah dengan kepenatan perjalanan jauh, kami tidur di katil yang empuk... hehe malam tu bangun sekejap, merayau melihat keadaan sekeliling pada waktu malam...
nak online tapi line internet malam tu problem plak... cancel dan balik bilik...

Bangun pada hari berikutnya aku dan Manz keluar dari kawasan resort untuk membeli makanan (tak sanggup nak abiskan duit makan kat cafe situ hehe)...
dah puas 'membeli belah' kami kembali ke resort untuk bersantapan... sekitar jam 2 kami turun kawasan pool, bukan untuk mandi kolam hehe...
aktiviti pertama kami, bermain bola tampar pantai... berhenti sekejap sebab hujan (main congkak sat)... pas tu kita orang sambung semula dan diikuti sesi tangkap gambar lagi...
selepas snapshot, kami mencuba larian berhalang... penat giler wei... dan apa lagi mandi laut ler (walaupun ombak kuat)...

balik kepenatan kami bersantap seketika, jam 10 kami melayari internet dekat kawasan lobi... sampai kul 2 pagi aku ajak Manz lepak tepi pantai...
menikmati desir ombak pantai, angin bayu dan bintang2 dilangit... lepak sampai 5 pagi... balik bilik dan kemblai berjalan pesisir pantai jam 7...
sunrise memang cantik, tapi ibarat tengok sunset pulak... jam 8 kami main bola tampar lagi... jam 9 mandi kolam... dan jam 11 bersiap untuk balik...

bagi pengalaman pertama ni memang berharga... selepas ni akan ku rancang percutian yang seterusnya.... hehe

Wednesday, March 17, 2010

Jawab Tag

Sorry ye encik Penulis, baru dapat menjawab tag dari anda...

23 fakta mengenai saya...

...My nickname; Lasykar, PrinceLancelot, Archique, Ciq, Syahlanz...
....Berat 42kg jer (azam tahun ni, nak capai berat 45kg sekurang2nyer)...
...... yup memang rendah orangnya, 160cm ajer........
.....Anak ke-9 dari sepuluh beradik (tapi selau kena cop sebagai anak bongsu kuikuikui)....
....Lahir kat Sibu Sarawak, I call it as The Swan City....

....Kalau tengok rupa mesti orang pikir aku ni budak sekolah (bukan pasan k, tapi kenyataan), awet muda lah katakan....
......Aku ni periang seperti kanak2 ribena, tak suka sangat pamer kesedihan (ye ker hak3)....
..... Aku ni kadangkala manja, especially dengan orang yang aku sayang dan menyayangi aku haha....
.... Aku memang kuat berangan dan berimaginasi yang tinggi (usually tak logik hahaha).....

....Gemar ambil gambar, tapi bukan gambar orang... gambar alam jer....
.......Suka bermonolog (salah satu cara nak ilangkan stress)....
... Biasa aku ni pendiam, tapi kalau dah kenal, bercakap tak ingat dunia....
......Memang suka melalak (pedulik hapa aku kalau sora tak sedap pun)....
...... Aku suka baca and tengok Naruto dengan Bleach (sampai terbawa2 dowh)....

.... Fav sport is Volleyball (tak kisah pun aku tak reti main).....
....Fav food Sayur Kangkung n Pucuk Ubi (especially my sis's cook)........
..... Hard-die fan of colour Black..........
..... Universal choice of music, boleh masuk mana2 lagu jer (ye kot)....
.........Sorry, aku tak reti menari, teringin sangat nak belajar tapi menten keras kayu....

.....Aku sekarang menetap kat KL (miss my hometown damn much)....
.... Aku masih single, masih mencari dan mencari (anyone??)...
....Sentiasa open untuk berkawan....

5 orang yang aku nak tag (tak kisah korang dah kena atau belum, aku tag jer):

Homosapiens
Ema
Firestarting
Arel
Appy

Maaf yer semua


Sorry guys... lama tak update... tak tahu nak susun ayat neyh...

Pape pun, summary bulan February still terbaik, just like January... hope it last forever...
pas neyh akan update k... bermula dengan tag by Penulis... jeng3

ViSiT ViA Da LiNe