TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Saturday, August 15, 2015

Since 1985

Assalamualaikum....

Walaupun dah berlalu beberapa hari, but I feel so blessed that 2015, I'm officially 30 years old!!! hoyeahhhh (aku pun tak paham kenapa aku perlu happy)

As usual my family and friend wish me great blast for my Birthday. Thank you very much, may Allah bless all of us. Ameen....

Ada juga yang bertanya dengan aku, kenapa tak publish kat facebook tarikh birthday. Bukan aku tak nak publish, cuma segan pulak rasa nak mintak orang wish. Biarlah mereka tahu sendiri dari orang lain. At least for me itu lagi sincere ngeeeeeeee..... TIPU JAAAAA.. sebenarnya aku frust last year aku publish kat facebook, tak sampai sepuluh orang pun yang wish walaupun kawan facebook melebihi seribu orang, penat aku mengharap. (haramjadah tak perangai aku miahahaha). So I decide tahun ni tak payah lah nak publish, kalao ada yang ingat Alhamdulillah...

Tahun ni first wish aku received dari Khatijah Bolhan, my so-called friend yang lahir pada bulan dan tahun yang sama. Thanks buddy!!!! after that baru la yang lain join sekaki. Dari kawan sekolah rendah sampai lah yang kat kolej. Then tak lupa jugak My second famili which is Planet YM members. THANK YOU GUYS, stay awesome k.

My own famili tak sibuk nak wish sangat just dorang dah siap buat makan2 kat rumah lepas aku balik kerja. Gigihlah kan mereka beli makanan and masak untuk meraikan hari aku. As per annually you guys are the best among the best!!! Love you guys till Jannah... muahhhhhhh

oh by the way... am I serious about my age???.. you bet I AM hahahaha tapi orang tak pernah fikir aku ni dah 30, ada yang fikir aku masih twenty something, or even funny masih budak sekolah. I don't know why did they think like that, adakah sebab badan aku ni kecik atau muka yang terlalu comel bwahahahahaha for example; last raya my colleague datang beraya kat rumah aku

Ah Lu: Lan, rumah you kat mana?? Kampung Hilir sebelah mana??
Aku: You kat mana sekarang?
Ah Lu: Dekat dengan masjid yang tengah renovate.
Aku: Ooo tu bukan masjid tu dewan serbaguna, you pergi depan lagi nanti you nampak surau batu sebelah kiri, lepas tu ada taska cantik... seberang tu lah rumah saya.
Ah Lu: Rumah you sebelah sungai kan??
Aku: Ya, sebelah sungai. Saya tunggu dekat tepi jalan ni depan rumah.

(Pada masa yang sama wife Ah Lu menyampuk, "Tu dia punya anak tepi jalan sedang tunggu pakai baju melayu")

Ah Lu tanpa segan silu terus berdekah ketawa seraya berkata "Itu bukan anak dia, itulah dia hahahaha"

Ah Lu sampai ke rumah aku terus ketawa dan bagitau aku, wife dia tanya umur aku berapa macam budak sekolah. Aku pulak confident tahap gaban jawab "Form 3" kuikuikuikui

See betapa mudanya aku... bwahahahaha Tapi sebenarnya ada satu tahap keremajaan wajah aku ni tidak membantu aku sangat pun. Orang fikir aku muda, so mereka tak nak dengar sangat cakap aku padahal aku superior dari depa semua (in terms of kerja plus any event that I attend). Tapi aku malas nak amik port, just amik kisah apa yang perlu, sooner or later they came to me in the need of help aku hanya akan tersenyum dan berkata "OMONG SAMA TANGAN!!" sambil flip hair... keh3

Tu je kot nak story, nanti aku rajin aku story lebih k.. muah semuaaa!!!

ViSiT ViA Da LiNe