TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Wednesday, January 11, 2012

Berehat sebentar

Assalamualaikum....

Saja nak bagitau... internet umah xde huwaaaaaaaa so saya akan hibernasi


tapi tidak

untuk berblogging yer... 


Sekian.... senyum sokmo laaaa

Monday, January 9, 2012

Warkah Epal

Assalamualaikum

Memulakan bicara dengan maaf. Maaf sebab lambat coretkan warkah ini dan buat kamu tertunggu. Maaf juga jika aku pernah meberi harapan padamu. Dan maaf juga jika kehadiran aku hanya menambah kelukaan dalam hidupmu.


Tempoh perkenalan kita tidaklah sesingkat mana, tidak jugak berabad lamanya. Tapi bicara kita ibarat sudah lama bersama, sudah acapkali bersua. Aku luahkan rasa hati tanpa segan silu, tanpa ada rasa sangsi. Yang ada ada hanya yakin dan juga percaya.

Apa yang pada dirimu yang mampu membuatku yakin dan percaya, aku pun tak tahu. Tapi sejujurnya aku katakan, aku bukanlah terbaik untuk sesiapa. Untuk dirimu selayaknya, ada insan lain yang lebih berhak. Aku tak mahu kisah kita lahir atas dasar simpati, itu bukan kemahuanku, itu aku pasti. Aku merasa senang dengan candamu, tapi aku risau canda itu membuahkan harapan. harapan yang belum tentu aku mampu tunaikan.

Sudah lama aku tidak kirimkan khabar di telefon bimbitmu, bukan aku lupa jauh sekali untuk membuang. Aku takut menyemai harapan dan mengecewakan. Cukuplah kutatap coretanmu di laman sesawang itu, biar ku nanti  di ruang chat, namun tak kunjung juga. Aku rindu saat kita berborak dan bercanda.

18 Disember 2011 - "aku rindu kamu la timun, please jangan lama2 tinggal aku lagi huhu. wanna for missing you sum more. why you being like this. let me being missed. please be here, please be my nite and days huhu aku geram dalam rindukanmu" ~ Aku tersentuh, tapi tak mampu menghulurkan memori indah buatmu. Tidak mungkin aku mahu melihat insan yang aku sayang terluka kerana aku.

Jika terbaca olehmu warkah ini, aku mohon maaf atas kekhilafan ku.


Friday, January 6, 2012

Jawab Soalan Tag


Mende ni aku dapat dari blog Akma

10 Soalan Terbaekk ni..sangat lahh

1.Antara makan dengan tido,korang paling suka buat ape,sebab ape paling suka?
Jujur aku kata tido hahaha sebab xperlu pikir apa2, kalo makan banyak mende nak kena pikir.

2.Korang ade first sight love tak??Cinta pandang pertama..Kalau ade cite la skit..camna rasa mula2 terpandang..debor2 ke?hihi
Ada ker? Xpenah kot, tapi kalo org duk jatuh depan mata penah lah haha (eh silap, org jatuh cinta pandang pertama dengan aku pernah lah…. Chewah macam hot sgt je aku ni) tapi aku join berdebo2 jugak hahaha

3.Korang penah tak berangan-angan nak jadi glemer?sebab ape nak glemer tuu?
Mestilah pernah, tapi setakat berangan je lah, kalo reality xnaklah, xde privacy.

4.Sape idola korang?Knp?
Ntahlah, kalo dulu maybe aku cakap abg2 aku, sebab dorang pala otak simple punya… sekarang sapa2 je boleh jadi idola aku, lebih2 lagi yg boleh handle life macam mudah je huhu

5.Moto dan visi hidup korang ape??
Motto; ‘Never regret & have faith’. Vision; tang yg ni skema ckit la & standard ‘berjaya lam hidup’ hehe

6.Apa pendapat korang,kalau bakal anak korang jadi artis?
Huishhh jgn la wei, xpasal2 aku pun glemer kang hahaha

7.Apa perasaan korang,kalau Datuk Siti Nur Haliza ajak korang bergambar?? bukan korang ajak,dia yang ajak.ape perasaan?
Is it for REAL?? Korang gurau kannn haha ok jer, bukan selalu (pas tuh upload gbr kat fesbuk tayang ngn org lain… “korang ada????”

8.Apa cita-cita korang masa tadika?
Kalo xsilap nak jadi penyanyi hahahahaahahahaha

9.Kalau secret admirer bagi adiah kat korang?First thing yang korang pk ape ye?
Tu dia… bahagianya idup…. Haha for sure aku trcari2 sapa yg bagi…

10.Nak tanya ape ek, Korang rasa korang vouge x?Sebab rasa camtu?
MESTILAH!!!!  sambil tengok depan cermin dan tahan gelak

Tuesday, January 3, 2012

Bermula Semula


Assalamualaikum…


Selamat Tahun Baru. Lambat bebeno aku nak wish ye. Takde lah busy sangat pun, Cuma xbekesempatan jer (bukan benda yang sama ker) hehe Entri kali ni aku make it short & simple.

Seperti kebiasaan, aku xde pergi celebrate kat mana2 pun (kecuali yang kat sini). Malam tukar tahun tu, aku pergi bersukan badminton dengan member2 aku dekat Pro One Wangsa Maju. Tak kisahlah apa orang nak kata, benda bukan wajib pun nak sambut kan :)

Dan kebiasaannya jugak, time ni meriah dengan ucapan ringkas tahun baru & penuh dengan penulisan azam untuk tahun baru, jugak apa yang korang dah capai 2011. Bagi aku, aku jarang sekali ada azam tahun baru (I like it spontaneous hehe). Pencapaian tahun 2011 pun biasa2 je.

Awal tahun ni jugak aku & member aku ada buat exchange gifts (bagi yang nak join je, xde paksaan pun). Aku belikan jam tangan untuk penerima hadiahku. Harap dia suka lah. Dan aku pulak dapat hadiah kemeja dari saudara Awang. Nice & smart. Thanks.

Oh ya hari ni harijadi seseorang yang aku sayangi. So selamat hari lahir ye saying. Moga Allah merahmati kamu.

Well all d best to all of you for 2012!!!

p/s: azam yang sampai sekarang susah aku nak capai; berat badan cecah 50kg

ViSiT ViA Da LiNe