TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Thursday, September 3, 2009

Road to Embassy [2]

Dah nak berkulat kot story pasal ni, tak jugak aku post2... since aku terasa nak letak entri, so aku cerita lah pasal benda ni... dulu kan aku pernah post pasal academic kat embassy... so ni visit kami kali kedua... embassy yang terlibat kali ni, embassy New Zealand dengan Arab Saudi... Yana dapat join kali ni, atas alasan yang tak dapat dielakkan...

New Zealand Embassy, tak semua kami join, atas sebab2 tertentu hehehe Aku, apek, Shane, Wen, Eiyra ngan Ina... tapi kat Embassy ni pun tak boleh nak lama2 sebab pihak embassy quite busy... so they all bagi brochures je lah....

Then kami proceed cari embassy Egypt... lama mencari, akhirnya kami jumpa... tapi malangnya tak dapat masuk sebab pihak embassy lagi busy dari embassy yang lain hehehe so we all decide pergi kat Embassy of Saudi Arabia je lah...

At first kita ingat kita orang pergi ofis, rupanya some sort of residence yang kita singgah kali ni... by the way, layanan yang cukup bagus... they all berusaha nak bantu kami untuk dapatkan maklumat... they all suruh kita orang pergi ofis untuk amik buku yang berbahasa Inggeris sebab yang ada dalam simpanan mereka hanya yang berbahasa Arab... plus, kita orang dapat minum teh arab and also dapat buah kurma free.. hehehe (ingat tak post aku pasal kurma tu, rujuk balik)

Snap2 time.... malas nak upload banyak gambar... sikit jer la, lanjut tengok kat limbat...

Yang ni gambar kat Embassy of New Zealand...

Ni pulak kat Saudi Arabia punye residence...

Ni kat ofis Saudi Arabia Embassy...

0 KriTik:

ViSiT ViA Da LiNe