TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Friday, April 10, 2009

Confessions of Sins

Last Monday, my luv ajak aku tengok movie (dia yang belanja aku, aku mana ada duit).... title of the story is confession of a shopalics... best lah citer nie... funny and comedy... tu je lah yang aku nak tulis pasal citer ni... sekian............hehehehe aku nak confess pasal benda lain..... bukan pasal filem ni, but stil about confession....

Dalam hidup aku, terlalu banyak sejarah hitam... untuk ku lupakan, sudah pasti satu kepayahan.... kita manusia sedia maklum, tak sempurna dari semua segi... itulah aku, seorang manusia... kadang terfikir, bagaimana harus aku menapak dalam meneruskan perjalanan ini.... ke kiri ku pijak duri, ke kanan haruman yang meracuni.... semua punya kepedihan, dan pasti aku yang merasainya...

seperti suatu ketika dulu, hambar yang ku terima... kesalahanku yang sememangnya dihukum... tapi aku tak tahu sampai bila.... dan apa aku akan terus menerima??
jika aku patut dibenci, maka itu hak kamu....
tiada daya aku untuk menghalangnya.....
cuma bagi aku sebabnya dan kau perlu tahu aku adalah manusia.....
tindaslah aku, kerna ku tahu sememangnya 'buku dihakimi melalui kulitnya'...
mulut berkata tidak, tapi itulah yang hati sentiasa bicara....
jangan puji aku, kerna ku tahu pengakhirannya pasti keji yang aku terima....

apa yang aku mampu pinta dan lakukan, maafkanlah aku...
seorang insan kerdil yang jahil.....
seorang insan kecil yang penuh dengan dosa.....
seorang insan kenit yang penuh hipokrasi....
jangan pinta aku berubah, kerna hanya kemahuan aku yang bisa....
jangan pinta aku untuk kekal, kerna aku mudah bosan....
terimalah aku seadanya....
atas nama, rupa, personaliti dan pendirian aku....

*pix by rosita, bart_azare & brainedbasedbusiness

2 KriTik:

Ridzuan Masri said...

Cerita "confession of a shopalics" pun saya dah tengok. Best juga citer dia.. Sebab tgok citer nih, sebab dah tak der citer lain yang nak tengok. Tapi tak sangka pulak citer ni best...

Pemenung Langit dan Bumi said...

kan... hehe igtkan xbest... but sonok tgk... funny n hilarious....

ViSiT ViA Da LiNe