TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Friday, July 20, 2012

Selipar Hilang

Assalamualaikum....

First of all (chewah speaking la pulak) nak ucap:



Tahun ni agak best untuk aku, setelah 4 tahun berpuasa di perantauan, tahun ini aku mnyambut Ramadahan di kampung halaman bersama keluarga tercinta....HOORAYYYYY!!!


Okeyh enuff melompat, masa sok story, tadi baru je setel semayang terawih kat Masjid tumpang abg aku. Semangat ni nak terawih al-maklumlah duk kat perantauan busy ya amat (alasan je lebihhhh, pigidaaaa). 23 rakaat termasuk witir pun setel, dan time nak keluar masjid huwaaaaaaaaaaaaa (motep nak suspen??? title aku dah bagi kot) Selipar Saya HILANG. berkaki ayam ler aku pulang ke rumah. Nasib baik naik motor, xde la jauh sgt nak menapak.

Nak marah atau tidak?? haha aku xde rasa marah langsung, maybe sebab nak puasa kot. Plus apa la nilai sepasang selipar tu kan, korang nak amik, amiklah, anggap sedekah Ramadhan dari aku hehe Lagipun kejadian yg serupa pernah berlaku juga taun 2009. Selipar Hilang 1st night terawih time tu aku duduk dekat Danau Kota, Setapak, KL.


So bukanlah new experience. Apa2 pun Selamat bersahur dan berpuasa semua. Nikmatilah Ramadhan ini dengan Ibadah yer.... Semoga diterima olehNYA amin..

p/s: gbr mintak dgn encik google yg baik hati n amik dari blog Nik Rosmawati yer

2 KriTik:

Ixbarr Abdullah said...

selamat berpuasa di kampung...saya puasa di perantauan jer....

Lasykar Langit dan Bumi said...

Nanti ada rezki akan berpuasa kat kampung jugak tu nanti :)

ViSiT ViA Da LiNe