TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Sunday, November 20, 2011

Berpada-pada Ketika Dating





Aku ni suka gak beli magazine

Maskulin.

Aku tertarik dengan beberapa artikel yang ada dalam majalah tersebut. Kali ni aku nak share pasal satu to pic yang Maskulin bincangkan which is totally agreeable. Hahahaha Bila korang dating kan, pernah tak korang buat benda2 macam ni. Kalau ada, please lah ubah ye…

1. Berjalan Terlalu Perlahan Di Kawasan Hot Spot

- benda lah yang aku xsuka sangat dengan pasangan2 ni, berjalan kat tempat awam macam dunia ni dorang je yang punya. Dengan lenggang lenggoknya, hayun tangannya. Adeh, tolonglah ingat ada orang lain yang tengah rushing ker. Korang bukannya Miss Universe yer.


2. Memakai Pakaian Serupa


- OK, jadi nak bagitahu semua orang yang korang ni kapel lah ye. Baju nak sama kaler, kalau boleh nak sedondon habis. Kalau pakai uniform tu aku boleh terima la, ni dengan t-shirt sama kaler pink? Aduyai pleasela… kalau baru nak bercinta tuh, xyah la bagitau seantero dunia korang kapel.

3. Mesra Tahap Maksima

- Yang ni paling aku tak boleh terima, duk cium2 tangan lah… cubit pipi, cubit idung. Aduh, geli dowh. Perlu ke nak bagitau korang adalah pasangan paling bahagia dalam dunia???

4. Anda Tidak Perlu Terlalu ‘Gentleman’

- Ini untuk lelaki ye, perlu ke korang nak galas beg girlfriend korang? Berat sangat ker? Kalau setakat pegang sebab awek gi toilet, oklah kan. Tapi ni sepanjang proses dating tuh, BF dia je duk membawaknye. Apa guna beli beg cantik2, mahal2 tapi suruh BF yang pegang? (by the way, FLY FM ada discuss topic ni, rugi sapa2 xdengar) hehehehe

5. Panggilan Manja Yang Kurang Menyenangkan

- “Bee….” “apa yunk…..” bluwekkkkk hahaha agak2lah wei. Kalau between korang jer ok kot, tapi kalau kat public pun korang nk manja lebih2 camni, bersepahla muntah orang :p

6. Gaduh Mengalahkan Pasangan Bercerai

- Bila bercinta bagai nak rak, tapi bila gaduh…. Lagi teruk dari pasangan yang dah kahwin. Malu la wei orang tengok. Kat kedai makan pun leh nak gado, hilang rasa malu dah. Bab merajuk xyah cerita la kot, buruk bebeno


Jadi??? Pernahkah anda???? Fikir2kanlah… anda boleh kata “apa korang nak sibuk, hal kita orang, xyahlah nak busybody”… tapi anda harus ingat, kita berkongsi satu BUMI… tolong jangan buat pencemaran mata dan telinga yer….


Sekian…….. (^_^)v

***Gambar dari encek Google yer

0 KriTik:

ViSiT ViA Da LiNe