TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Thursday, December 17, 2009

1431 Hijrah


Assalamualaikum wbt......

Dalam masa setahun ni, banyak sangat perkara yang berlaku pada aku. Ada ketika, aku mampu berdiri teguh, setelah jatuh tersungkur. Kadangkala aku girang sehingga aku lupa dunia, memang wajarlah aku disembam ke tanah.

Namun inilah pengalaman aku, dugaan demi dugaan. Tapi aku tahu, semua itu untuk aku hapuskan dosa2 kecil yang pernah aku lakukan.

Ada beberapa jam lagi nak tukar tahun, so di sini, Mr Lasykar nak ucapkan,

Salam Maal Hijrah

Semoga kita mendapat keberkatan dan keredhaan dari Allah swt. dan semoga tahun baru ini menjanjikan kehidupan yang lebih membahagiakan kita dunia dan akhirat. Amin...

Satu Muharram detik permulaan
Pengiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari Kota Mekah ke Kota Madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta

Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua
Kita sambut Maal Hijrah
Tingkatkan semangat
Tegakkan syiar Islam
Untuk sepanjang zaman

p/s: teringat zaman join nasyid dulu2, I miss that moment

2 KriTik:

Afzainizam said...

Salam Maal Hijrah…. Hijrahkanlah Diri Ini ….
http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Rimbun dan redup kasihMu
Kau tempat ku berpayung
Di manakah lagi dapat ku rebahkan
Rasa gundah ini

Nun Kau teguh di sana
Pengasih dan penyayang
Pun ku masih terleka
Meneguk ihsanMu
Walau ku sedari

Oh... nyamannya
Bila diperlukan rinduMu
Mengimbaulah sentosa

Bentangkan ku permaidani
Dari baldu berwarna putih
Moga tak ku terasakan
Cubaan yang ku galas ini
Kepada Mu titianku
Hijrahkanlah diri ini

Salam ziarah kat blog entry ko… kami sedang baca entry older post ko tu… best gak bila baca…. Salam ikatan persahabatan… thanks kongsi cerita ngan aku… salam sebuah persahabatan tanda ingatan dari kami…. Harap ade respond dari kamu… thanks againt

Lasykar Langit dan Bumi said...

thanks kerna selalu jenguk n drop comment kat blog yg biase2 jer ni...
Salam ukhwah gak....

ViSiT ViA Da LiNe