TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Friday, October 9, 2009

Birthday Dia

Bila birthday jer, mesti dapat benefit dari syarikat telefon. Birthday kakak aku hari tu, dia dapat offer dari celcom dengan maxis (ye lah, fashion sekarang ada 2 nombor, aku jer yang masih setia dengan maxis ku huhu). Maxis bagi sepanjang hari panggilan percuma dari no maxis ke maxis. celcom pulak 7 hari katanya. Habis semua no adik beradik aku yang lain di telefon, konon nak canangkan hari penting tu haha tu dia pakai no celcom dia, no maxis dia aku yang take full advantage... hehe ayat favorite dia malam tu (dia tanya kat abang2 aku dan sapa2 je yang bertandang rumah aku mlm tu) "korang tau tak hari ni hari apa?" hahaha

Malam tu macam biasa jer, berbuka bersama family, makan pun ala kadar jer, maklumlah dah dekat nak raya. Tapi aku sentiasa ada plan bila bab2 birthday ni hehe malam tu aku keluar pergi Bandar bertemankan adik aku. Alasan nak beli ayam KFC (abang aku yang suruh), terus aku ajak adik aku melencong pergi ke kedai kek. Tapi, choice tak banyak sangat kat kedai tu. (well satu kedai tu jer masih open). aku dengan adik aku bergerak lewat sebab masih hujan. mula2 nak ajak cousin aku pakai kereta, tapi dia tak ada kat rumah. terpaksalah aku dan adik aku menggigihkan diri keluar malam tu. So, sampai jer kat kedai tu, aku ambil je lah mana2 yang ada. Kalau kat KL mahu nyer RM30 duit aku habis, yang kat kedai ni, ½ kilo baru jer RM13 huhu jimat2 haha

Sampai je aku kat rumah, kakak aku tu kat tingkat atas, tengah menjahit baju, cantik! Apalagi, terus aku nyalakan lilin kek dan ajak adik beradik aku naik ke atas dan nyanyi untuk dia. Hehe dah meningkat setahun dah usia kakak aku ni, tapi stil kecik gak haha jangan marah. May Allah bless you dear.

Entah, aku pun tak tahu binatang apa yang dorang ni design haha

Suapan kasih sayang hahaha camtu pulak (err just ignore the background hehe)

2 KriTik:

Mr.Homosapiensz said...

mcm binatang 'jumbo' gajah ler..

Afzainizam said...

Salam takzim dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/thanks for visit me...happy birtday for your kakak tu... kek hari jadi eeemmm cantik le.... ape pun saling ingat mengingati tentang hari lahir moga kita beroleh kebaikan ye selamat ulang tahun kelahiran...

ViSiT ViA Da LiNe