TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Monday, July 27, 2009

Bukan Kereta Aku

Post kali ini sebagai menjawab pertanyaan saudara Robinhood..... "Apakah kereta idaman anda?" (ni kira soklan pokok lah... ada anak2 soklan lain yang ditanya)...

Sebelum menjawab soklan ni, meh haku nak cerita sikit (sikit ker?)... kenapa kita ada kereta idaman dan kenapa ia jadi idaman?? ada yang pilih sebab designnya, ada yang pilih sebab enjin nya, ada yang pasal ekzos (err ada ker?? adaaaaa....).... soal harga tak timbul dalam kriteria kereta idaman sebab kalau fikirkan harga, haku sendiri tak pernah terpikir nak beli ferrari.. (oopss don jump into conclusion yet)

dan bagi aku pulak, apakah pulak kriteria kereta yang ingin sangat nak beli? side mirror yang cantik ker, kereta yang boleh terbang ker, ker yang boleh transform jadi robot? huhu papa jelah ngarut... almaklumlah sekarang ni awal pagi, otak tengah blur (bila nyer haku ni tak blur)... aku ni bukan reti sangat pasal kereta ni, asal boleh dipandu pun dah kira ok... mesti ramai yang pilih kereta2 import kan, lamborgini lah, honda civic lah, volkswagen la dan sebagainya... kriteria utam pilihan aku adalah keunikan sesebuah kenderaan itu.... kereta sport sudah semestinya cantik tertarik menarik memang da bomb bagi aku, tapi.... bukan lah idaman aku... aku tak suka sangat high profile ni.... (err mula terpikir pasal proton saga yang mula2 dulu hehehe) so, mari kita mulakan.....

kriteria utama aku adalah DESIGN... bagi aku keunikan sesebuah kenderaan itu adalah daya tarikan utama kerana people always judge 'the book' by it's cover... so design ni kira pentinglah kan... orang dok pelik bila aku puji van ni unique... macam2 dah gelaran aku dengar... van kotaklah, peti ais bergeraklah... tapi aku peduli apa! van ni still the best van yg aku pernah tengok, nampak comel wakaka... tapi tak boleh jadi my favorite sebab ia bukan kereta, Juara adalah VAN.....

so aku pun mula menginjak kepada perodua Kelisa (wah, berjiwa Malaysia sungguh haku ni)... kereta ni sedang2 elok jer... tak ada la besar sangat pun (aku bukan suka sangat kereta2 besar ni, memang tak sesuai pun dengan aku...) kereta ni pun lebih kurang cam kereta Kancil, cuma bagi aku design dia lebih menarik....kalau diberi pilihan kancil or kelisa, aku sudah pasti pilih kelisa... design yang comel seperti aku jugak hahaha (tapi kalau ada orang nak bagi Kancil free aku terima jer)....


Hakikatnya, sampai sekarang aku mengidam nak punya Perodua Kembara sendiri.... yup my dream car is KEMBARA... bukan aku nak bodek 'Beli barang buatan Malaysia', tapi ni lah kereta idaman aku (err aku pduli per, klu korg kata ni bukan kereta tapi trak ker hape hakhakhak)... nak wat camner memang aku berkenan dengan design ala kadar jer... cannot describe more why i like this car... yang aku tau aku suka.... kalau boleh nak yang kaler itam, tapi for safety purpose, i won't buy that colour, maybe amik kaler lain yang lebih cerah... kaler pink ker, kuning ker, hijau daun pisang ker hahahaha bila dah kereta ni nati, boleh lah aku ronda2 keliling kampung satu family (kampung jer lah) nak kasi pinjam tak boleh hehehe kedekut siot....

neh je lah yang aku mampu tulis encek Robin... apa lagi, meh bak cney keta kembara sebijik... hehehe (siyes aku mintak ni)

p/s: gambar2 di atas aku culik dari google.... hehehe nanti aku lukis sendiri lah camner rupe keta idaman aku (reti melukis ker aku ni...hehehe)

Sekian (nak tido sambil mimpi adiah dari encik Robin ) :)

4 KriTik:

RobinHood said...

Sudah Di Nilai..
Mimpi Dapat Adiah Yew...??
huhuhuhuhuhuh

Lasykar Langit dan Bumi said...

haha
ye r.. mimpi jer yg mampu kot...
huhuhu

Lasykar Langit dan Bumi said...
This comment has been removed by the author.
RobinHood said...

Review kali Ke-2

ViSiT ViA Da LiNe