TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Tuesday, October 30, 2012

Kukus Grill Panggang

Assalamualaikum..........


hoh sempat lagi ni nak update blog. Nak story sikit jaaaa. Korang layan Masterchef Malaysia tak? Aku baru jer nak layan hahahaha Dulu time season pertama aku tak tengok langsung pun. Masterchef Celebrity jer aku ada tengok, tu pun dah sekerat jalan so abaikan. Season kedua ni plak aku tengok, cuma terlepas 2 episod penyingkiran. Aku ni takdelah tercongok depan tv (ada ke word tuh??) setiap malam semata2 nak tengok Masterchef ni. kadang2 tengok ulangan je pun. Part yang paling selalu aku skip Kuliah Master hahaha macam boring jer lalalalala Part yang aku taknak miss plak, Pusingan Penyingkiran (semata2 nak tengok sapa yang keluar).

Eh korang tau ker peserta2 masterchef ni? aku tau nama jer pun hahaha Tapi yang aku perasan, boleh tahan puaka mulut depa ni yer, ker nak publisiti jerrrrrrrr...


Kalau korang ada favorite kontestan (ikut suka je spelling kannn), aku pun ada. Aku pilih bukan sebab skill masakan depa, tapi sebab penampilan dan pembawakan diri depa kat Masterchef. Aku nak komen pasala makanan depa aku bukannya chef. Aku support 4 orang ni:

Etiqa - Cantik woaaa hehehe (xtau apa kaitan)

Nina - Baik2 orangnyer, murah dengan senyuman.

Ah Hong - Sebab dia orang negeri aku lalalalalala

Adly - Ni pun baik2 je orangnya, low profile jer

Antara yang aku kureng berkenaan sikit (takyah letak gambar ek malas :p):
Atiqah - Makin lama kat Masterchef makin pelik plak fesyen minah ni, & paling aku tak minat time episod dia terkeluar tuh, perlu laaaa nak mention nama Ammar? lucu plak.
Dean - Boleh tahan mulut dia ni kalau ngutuk orang (macam sumthing fishy je aku nengok dia ngan Nora huhu)
Joharis - Bila bercakap dengan kamera, ayo mulut... lepas aja... harus diingat anda ditonton seisi Malaysia ya.
Che Lah - Walaupun dia ni funny sikit, tapi kadang2 over tau
Azni -  Tak macam strong competitor jer, tapi always selamat. Tengoklah time Cabaran Sajian Luar, ayo tengok sendiri ler...
Ismail - Cikgu ni pun leh tahan jugak lucu, kalo dia masak je, mesti nak lebih2 menu.
Rosemah - Ada part makcik bossy sangat tau, dia je yang betol.
Fizuan - Ni pun boleh tahan kalo ngutuk, sabo je la
yang lain tu biasa2 je la

List peserta terkeluar:
1. Addy (tak tengok)
2. Akem (tak tengok jugek)
3. Shahida (tengok tapi lupa episod masak apa)
4. Ikha (tak tengok)
5. Along (keluar time masak bubur, sedih jugaklah tengok dia keluar)
6. Atiqah (episod ni paling menyampah opsss)
7. Telson (kontroversi sebab Telson jadi ketua time tu, last2 terkeluar)
8. Hafiz (tak tengok, aku tau dari update kat FB jer)
9. Joharis (menu dia tak cukup masak, sedih giler mamat ni tapi dia pun macam dah agak dia akan terkeluar)
10. Ilaika (kesian sebab oven dia rosak, tapi dia keluar sebab lari dari tema)
11. Adly (WHAT!!!!!!!!!!!!!! sory makcik Ros, saya blame kat awak ye.. giler sedih episod penyingkiran kali ni, Cikgu Ismail teresak2 menangis, sampai terbawa2 moody ke episod seterusnya)
12. Rosemah (terkeluar, mungkin sebab minggu lepas lalalalala)

So yang lain teruskan perjuangan Go Go Go NINA, ETIQA & AH HONG!!!


**pandangan aku jer, tak yah nak percaya sangat lalalalala

0 KriTik:

ViSiT ViA Da LiNe