TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Wednesday, August 8, 2012

Masak Sendiri Je

Assalamualaikum....

Short entry je kali ni... busy yang amat bulan puasa ni.... biasa kalo bulan puasa korang prefer masak sendiri ke beli??? opkos ada yang jawab beli sebab tak sempat nak masak kan... kadang2 sebab malas kannnn...

Macam kes aku, bulan puasa ni berpuasa kat kampung, kitaorang adik beradik gilir2 masak (tapi aku jarang la)... juadah berbuka memang meriah... kalau bab lauk2 memang kakak aku yang masak, aku tak minat sangat masak mende tuh.

Kalo kueh2 plak abang aku selalu beli kat bazaar jer. tugas harian aku buat air jer... kalo aku rajin aku buat ler kueh. sekali jer aku pernah masak lauk tu pun sebab aku terlebih rajin hahaha

nah untuk korang yer..... *tengok jer ;p

Air samboi satu jug untuk 7 orang

Samosa + popia goreng

Buah Melaka

Keria Bulat ;p

Hati Daging masak sambal (sambal resip sendiri haha)

Hati Daging Masak Ikan Bilis (guna perencah)

Acar Rebung


p/s: masak sendiri yer... **asyik kena komen je masakan aku, tak nak masak dah pas ni hahaha


0 KriTik:

ViSiT ViA Da LiNe