TenTanG Aku

My Photo
Lasykar Langit dan Bumi
I declare myself as an Observer; I love to watch the 'actor' in the real world... Their characters obviously different from one to another... Then I usually questioning myself, do I look like just like them? Maybe I just can't fit to voice what I feel inside, but this is the place where my fingers start to dance (variety dance styles), dance with the musics created by my mind... if I can't reach the stars above us, just let the stars shinning in my page... Here I am a 'lasykar', fight for myself...
View my complete profile

Tuesday, May 5, 2009

Tengok Wayang

I don't remember when is the date... but if i'm not mistaken ari selasa kot... after class (around 4 o'clock)... at first, dorang just call me and meet at KLCC... tidak tahu apa agenda yang bakal aku tempuhi... so aku pergi aje lah.... malas nak naik train or bus (padahal nak save duit huhu)... sampai jer KLCC, terus aku menapak ke Signature.... then rupa2nya dorang nak ajak aku pergi tengok wayang.... siap dah beli tiket lagi tu untuk aku.... dengan hati yang berat (berat ker???) aku pun join hehehe cerita apa? 'The Uninvited'....... cam best je kan.... orang cakap aku cerita ni actually remake from Korean movie (ye ker korean, bukan Japan ntah aku pun tak tahu) cerita asal 'The Tale of Two Sisters'

oklah cerita ni, cuma my one big problem, jangan ajak aku tengok cerita hantu kat wayang.... takut?! (bukan nak berlagak) so sorry, aku terasa langsung ketakutan itu... maybe sebab aku set kat mind aku benda yang ditayangkan itu sememangnya sekadar lakonan.... lagipun tak berapa thrill lah beb... dan aku boleh ketawa pulak time orang ketakutan.... masak jugak lah badan aku kena pukul sebab tak menghayati filem tu... mesti dorang menyesal ajak aku tengok....

so moral of the story is; jangan ajak aku tengok wayang pasal hantu..... tapi kalau cerita komedi ke, romantik ke or action movie let's go!!!

3 KriTik:

zaineesqandar said...

i saw that movie too. the ending was predictable n cliche'. Dulu ada satu cerita from russia if not mistaken, di tayang di astro kirana. Juga similar conceptnya..

apis (bukan nama sebenar) said...

hohoho

dah lama tak tengok wayang~

Pemenung Langit dan Bumi said...

zainee--- sebenarnye citer korea tu pun xpnah tgk lg, tp bila dgr serba sedikit pasal sinopsis, so memang dh dpt predict camner citer ni... and also bab suspen citer ni pun dh boley agak tang mana...hehehe

apis--- ye ker? tgk dvd je lah.. huhu tgk wyg ni pun sebab org yg belanja....huhu

ViSiT ViA Da LiNe